Ubuntu Telefonlar Bugün Piyasaya Sürüldü

Ubuntu telefonlar

BQ ve Canonical tarafından geliştirilen ve açık kaynak kodlu Ubuntu işletim sistemini kullanan ilk telefonlar bugün Avrupa’da satışa sunulmaya başlandı.

Açık kaynak kodlu işletim sistemi çekirdeği Linux‘un en popüler işletim sistemlerinin başında gelen Ubuntu, bilgisayarlardan sonra mobil cihazlara da taşınıyor. Bir süredir konuşulan Ubuntu telefonlar nihayet gerçeğe döndü ve bugün yayınlanan açıklamayla telefonların Avrupa ülkelerinde piyasaya sürüldüğü duyuruldu. Avrupalı telefon üreticileri Canonical ve BQ tarafından yayınlanan açıklamalarda, açık kodlu işletim sistemini kullanan ilk telefonların bugün piyasaya sürüleceği ve sınırlı bir süre satışta kalacağı belirtildi.

Ubuntu_telefonlar

Dünyanın en çok tercih edilen açık kaynakla kodlu işletim sistemi olan Ubuntu‘yu kullanan bu ilk akıllı telefonların başında, İspanyol telefon üreticisi BQ tarafından geliştirilen Aquaris E4.5 geliyor. Aquaris E4.5’in donanımsal özellikleri arasında qHD çözünürlükte 4.5 inç dokunmatik ekran, 1.3 GHz dört çekirdekli Cortex A7 işlemci, 1 GB RAM, 8 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera yer alıyor. Oldukça sınırlı sayıda üretilen ve 192 dolara satışa sunulacak olan telefonun kısa süre içerisinde tükenmesi bekleniyor.

EA’e Göre Tabletler Konsolları Geride Bırakabilir