Meizu PRO 5 Ubuntu Edition Duyuruldu

meizu pro 5 ubuntu edition 2

Son günlerde konuşulan söylentiler doğru çıktı ve Meizu yeni Ubuntu telefonunu duyurdu. Meizu PRO 5 Ubuntu Edition, MWC 2016 kapsamında tanıtılacak.

Hatırlayacağınız gibi birkaç gün önce Meizu’nun yeni bir Ubuntu telefon üzerinde çalıştığı yönünde ilk haberler çıkmış ve bu telefonun Meizu Pro 5 olacağı iddia edilmişti. Açık kaynak kodlu Ubuntu işletim sistemini kullanan telefonlar çıkaran birkaç firmadan biri olan Meizu’nun Ubuntu telefonlarına bir yenisini daha ekleyeceği fikri, heyecanla karşılandı.

meizu-pro-5-ubuntu-edition

Şirketin yeni Ubuntu telefonunu heyecanla bekleyenleri fazla bekletmeyen Meizu, bugün yayınladığı açıklamayla Meizu PRO 5 Ubuntu Edition’ı duyurdu. Çinli telefon üreticisinin Canonical ile birlikte geliştirdiği telefon, önümüzdeki hafta düzenlenecek MWC 2015’te sergilenecek. Meizu yeni telefonunu fuar kapsamında ön siparişe sunacak. Telefonun Meizu MX4 Ubuntu Edition gibi sınırlı sayıda mı satışa sunulacağı yoksa çok sayıda mı üretileceği şimdilik bilinmiyor.

Canonical, Meizu Pro 5 Ubuntu Edition’ı bugüne kadar piyasaya çıkan en güçlü Ubuntu telefon olarak lanse ediyor. Telefon sekiz çekirdekli Samsung Exynos 7420 işlemci, 5.7-inç 1920×1080 AMOLED ekran, Corning Gorilla Glass 3 ve LPDDR4 bellek teknolojisiyle geliyor.

Windows 10 Mobile Ne Zaman Yayınlanacak?