Twitter’daki hata 5 sene sonra fark edildi. Tehlikede olabilirsiniz

Twitter 200den Fazla Propaganda Hesabını Yasakladı

Twitter, yeni fark edilen bir hata (gizlilik ihlali de diyebiliriz) sebebiyle milyonlarca kullanıcıyı zor durumda bıraktı. Yeni bir güncelleme yayınlayan firma, bu can sıkıcı durum sebebiyle tazminat ödemek zorunda kalabilir. Twitter’daki hata…

Twitter’daki hata 5 sene sonra fark edildi. Tehlikede olabilirsiniz

Android’teki Twitter kullanıcılarını ilgilendiren bir haberimiz var. Eğer Twitter hesabınızı gizli olarak kullanıyorsanız, yani “Tweetlerimi korumaya al” seçeneğini işaretlemiş ve paylaştıklarınızı yalnızca sizi takip edenlerin görmesini istiyorsanız, belki de isteğiniz sizden habersiz olarak ihlal edilmiştir. Zira Twitter’da 5 yıllık bir hata henüz keşfedildi ve düzeltildi.

Twitter'daki hata

Twitter’dan yapılan açıklamada, “Tweetlerimi korumaya al” seçeneğini işaretleyerek Twitter’ı kullanan Android kullanıcılarının bazı tweet’leri 3 Kasım 2014 ile 14 Ocak 2019 tarihleri arasında bir hata sebebiyle başka kullanıcılar tarafından da görüntülenebildi.

Bu hatanın sebebi ise ilginç. Eğer bu tarihler arasında Twitter’da kullandığınız e-mail adresiniz değiştirdiyseniz, bu hata sizi de etkilemiş olabilir. Açıklama yapan Twitter, bunu yakın zamanda kullanıcı geri bildirimleriyle fark ettiklerini ve hazırladıkları bir güncelleme ile düzelttiklerini belirtiyorlar. Yine de, kullanıcıların profil ayarlarını tekrar gözden geçirmeleri öneriliyor, çünkü bazı değişiklikler olabilir. Öte yandan, iOS ve Web tarafında ise bir sorun bulunmuyor.

Google, bu gizli teknoloji için servet ödedi