Twitter etiketli bir tweet’i beğendiğinizde uyarı gösterecek

Twitter

Twitter etiketli bir tweet’i beğenmeye çalıştığınızda bir uyarı gösterecek. Peki, bu uyarı neden gösterilecek? İşte konuyla ilgili detaylar.

Mikro blog sitesi Twitter, son zamanlarda etiketli bir tweet’i beğenmeye veya retweetlemeye çalışanların uyarılarını göstermeye başladı. Twitter, 2020 ABD başkanlık seçimlerinden önce, kullanıcılar bayraklı bir tweet’i retweetlemeye çalıştıklarında uyarıları sunmaya aslında başlamıştı.

Şimdi şirket bu hafta web’de ve iOS’ta uyarı işlevini küresel olarak kullanıma sundu. Twitter, Android için çok yakında kullanıma sunulacağını iddia ediyor. Etiketli bir Tweet’in seçimimiz olan COVID-19 ve sentetik ve manipüle edilmiş medya kurallarına göre neden yanıltıcı olduğuna ilişkin bağlam vermek çok önemlidir.

Bu istemler, yanıltıcı bilgiler içeren Alıntı Tweetlerinin yüzde 29 oranında azalmasına yardımcı oldu. Bu nedenle etiketli bir Tweeti beğenmek için dokunduğunuzda bunları gösterecek şekilde genişletecek.

Twitter, özelliği duyururken, “Etiketli bir Tweetin seçimimiz, COVID-19 ve sentetik ve manipüle edilmiş medya kuralları kapsamında neden yanıltıcı olduğuna ilişkin bağlam vermek çok önemlidir. Bu istemler, yanıltıcı bilgiler içeren Alıntı Tweetlerini yüzde 29 oranında azaltmaya yardımcı oldu. Bu nedenle etiketli bir Tweeti beğenmek için dokunduğunuzda bunları gösterecek şekilde genişletiyoruz.” ifadesini kullandı.

Şu andan itibaren, bir mesajı beğenmeye veya yeniden tweetlemeye çalıştığınızda, Twitter’dan “Bu tartışmalı” şeklinde bir açılır pencere alacaksınız. Ancak, sizi göndermekten alıkoymayacak, sadece bir uyarı işaretidir. Kullanıcılar da uyarıya rağmen devam edebilir.

Apple ve Facebook birbirini suçladı

Dahası, kullanıcılar bir tweet’i paylaşmaya çalıştıklarında Twitter, tweet’i takipçilerle hemen paylaşmak yerine bir alıntı tweet’i oluşturmak için bir pencere açıyor. Ancak, kullanıcıların hiçbir şey yazmasına gerek yok. Sadece yalnızca oluşturma penceresindeki “Retweet” düğmesine basabilir.