Twitter Eski Günlerini Mumla Arıyor

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından çalkantılı bir döneme giren Twitter/X, bugün artık eski değerinin dörtte biri bile etmiyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması, uzun süre teknoloji dünyasının en çok konuşulan olaylarından biri oldu. Bu sansasyonel anlaşmanın üzerinden neredeyse iki buçuk yıl geçti ve bu sürede çok şey değişti. Twitter adı tarihe karışırken onun yerini X aldı. İlk başta Elon Musk’a tepki olarak başka platformlara geçen kullanıcıların büyük bölümü de geri döndü. Bugün X hiç olmadığı kadar kalabalık ve aktif. Ancak sorun şu ki bu durum finansal olarak karşılık bulmuyor. Aksine aradan geçen iki buçuk senede, X’in değeri eriyip gitti.

ABD’deki önemli yatırım fonlarından biri olan Blue Chip Growth Fund, bu hafta portfolyosundaki kağıtların değerlerini güncelledi. Daha önceki raporunda, X’teki yatırımının değerini 19.66 milyon dolar olarak belirleyen yatırım fonu, bugün aynı hisselerin değerini 4.19 milyon dolar olarak hesapladı. Bu da yüzde 78.7’lik bir düşüş anlamına geliyor. Peki Elon Musk ve X için bu ne anlam ifade ediyor?

Twitter yeni bir kural daha getirdi! İşler değişiyor

Blue Chip Growth Fund’ın bu değerlendirmesi, Wall Street yatırımcılarının X’in gerçek değerini ne kadar kabul ettiğini gözler önüne seriyor. Bu da demek oluyor ki Elon Musk satın almadan önce piyasa değeri 44 milyar dolar olan Twitter, bugün sadece 9.4 milyar dolar ediyor. Günümüzün en önemli girişimcilerinden biri olarak tanınan Musk, sadece iki buçuk yıl içinde 44 milyar dolarlık bir şirkete 35 milyar dolar değer kaybettirdi.

Elbette Musk’ın bunu ticari bir girişim olarak yapmadığını not düşmek gerek. İfade özgürlüğü gibi konularda kendisini Batı medeniyetinin kurtarıcılarından biri olarak gören Musk, Twitter’ı da bu ideolojik tutumunun bir parçası olarak aldı. Bu yüzden Musk’ın önceliği şirketin değerini korumak olmadı. Ancak yine de ortaya çıkan sonucun Musk için hiç iyi görünmediğini söylemek gerek.

PlayStation Plus’ın Ekim Oyunları Belli Oldu