Twitch vs Facebook Gaming: Vaziyet alın buralar karışacak

Twitch, güvenlik ihlali sırasında hiçbir parolanın sızdırılmadığını iddia ediyor

Twitch vs Facebook Gaming mücadelesi çok sert bir şekilde devam ediyor. Yapılan bir araştırma ile birlikte bu mücadelenin çok daha zorlu hale geleceği ortaya çıktı. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Twitch vs Facebook Gaming bugünlerde çok fazla gündeme geliyor. Elbette durduk yere gündeme gelmesi söz konusu değil. Twitch platformu üzerinden kara para aklandığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Birçok fenomen bu konuda suçlamalar ile karşı karşıya kaldı.

Haksız kazanç sağladığı yönünde iddialar Twitch platformunu zedeledi. Sonuç olarak yolsuzluk iddiaları şirketin geri plana düşmesine neden oldu. Onun en yakın rakibi ise hiç şüphesiz Facebook Gaming. 2018 yılında kurulan bu platform görüntüleme ve yayın sayıları bakımından giderek büyüyor. Bunun en önemli nedeni ise Twitch platformunda yaşanan olaylar.

Twitch vs Facebook Gaming rekabeti büyüyor

Veri analiz şirketleri tarafından yapılan çalışmalara göre 2021 yılının 3. Çeyreğinde Twitch, YouTube Gaming ve Facebook Gaming büyük bir rekabet halinde. Facebook Gaming 1,29 milyar saat canlı içerik izlenme oranına sahip. Twitch ise 6,51 milyar saat izleniyor. Ancak bu rakam 5,79 milyar saate kadar düştü.

Twitch vs Facebook Gaming

Facebook Gaming 17,1 milyon saat içerik üretilme oranına sahip. Twitch ise 220 2,9 milyon saat içerik oluşturulma süresi ile birinci. Genel olarak bakıldığında Twitch neredeyse her konuda bu platforma fark atmış gibi görünüyor. Ancak yaşanan yolsuzluk olayları bu rakamları tersine çevirmeye başladı. Facebook Gaming izlenme oranını tüm pazar içerisinde yüzde 13,8 seviyesine kadar getirmeyi başardı.

Twitch iOS uygulaması bir güncelleme alıyor!

Genel olarak değerlendirildiğinde Twitch platformunun bir süre daha liderliği elinde tutacağı görülüyor. Ancak en yakın rakibi olan Facebook oyun platformu onun peşini bırakmayacak. Peki sizin tüm bu platformlar arasında favoriniz hangisi?