Twitch görüntüleme sayısı geçen yıla kıyasla iki kattan fazla arttı

Twitch görüntüleme sayısı geçen yıla kıyasla iki kattan fazla arttı

Pandemi dönemi izlediğiniz şeyler çoğunlukla Twitch yayınlarını içeriyorsa, yalnız değilsiniz. Streamlabs ve Stream Hatchet, Twitch izlenme sayısının bir yıl içinde iki kattan fazla arttığını ve 2020’nin ilk çeyreğinde ‘sadece’ 3,1 milyar saatten 2021’de aynı çeyrekte 6,3 milyara yükseldiğini belirledi.

2020 yılında Covid-19 karantinaları başladığından beri platformda ciddi bir büyüme var. Bu önceki çeyreğe göre yüzde 16,5’lik bir sıçrama olarak karşımıza çıkıyor. YouTube Gaming, salgınla ilgili kendi başına bir artış yaşadı. Ancak izleme saatleri ilk çeyrekte keskin bir düşüşle 1,37 milyar saate düştü. Bu durum, Facebook Gaming’e yükselme fırsatı verdi. 1.06 milyar saatlik izlenme oranı, platformu ilk üç içinde en küçüğü yapsa da, yine de 2020’nin başından bu yana pes etmeyen istikrarlı büyüme karşımıza çıkıyor. Twitch için söz konusu büyümenin en azından bir kısmı oyun dışı akışlardan geldi. “Just Chatting”, Amazon’un sahip olduğu hizmette üst üste ikinci çeyrekte en sık izlenen kategori oldu ve şu anda platformda izlenen her şeyin yüzde 12’sini temsil ediyor. Grand Theft Auto V ve League of Legends ikinci oyunlar olarak karşımıza çıktı. Battle royale hit Garena Free Fire, YouTube Gaming’in izleyiciliğine öncülük ederken, PUBG Mobile, Facebook Gaming’in yıldız cazibe merkezi olmaya devam etti.

Twitch görüntüleme sayısı geçen yıla kıyasla iki kattan fazla arttı

İçerikteki sürekli artış ve değişim tamamen şaşırtıcı değil. Twitch halihazırda canlı yayına hâkim oldu ve müzisyenler ve diğer oyun dışı içerik oluşturucular, yüz yüze konser ve tartışmaların yerini alması için platforma akın ettikçe daha da önemli hale geldi. Oyun odaklı yayıncıların bile Just Chatting’i kullanmak için daha fazla nedeni var. Yüz yüze sosyalleşemezlerse, sanal sohbetlerden de para kazanabilirler. Covid-19 bu açıdan platformların işine yaramış gibi görünüyor.

En iyi kripto para borsası hangisi