TÜSİAD’dan İnternet Yasaklarına Dair Açıklama!

censorship

TÜSİAD, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yeni internet paketi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD, bir basın açıklaması yaparak, TBMM’de tartışılan “internetin VPN veya DNS üstünden değil IP adresi üstünden yasaklanması ve kullanıcıların, hangi sitelere bağlandığının iki yıl boyunca kayıt altına alınmasına tepki gösterdi.

TÜSİAD, “Bireylerin temel hak ve özgürlüklerini sınırlandıran sonuçlar doğuran kanun, ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin ‘ifade özgürlüğü ihlali’ kararına da konu olmuştur. Bu gelişmeler kanunun kapsamlı şekilde gözden geçirilmesi gereğine işaret etmiştir. Hal böyleyken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun gündemine gelen 5651 sayılı Kanun değişikliklerini de içeren ‘torba tasarı’, internete sansür uygulamalarını artıracak nitelikte, kaygı verici bir düzenlemedir.

Cosmo the God of Underground Nazi Sentenced 6 Yrs Internet Ban

Tasarının, temel hak ve özgürlükleri ve her geçen gün büyüyen internet ekonomisini olumsuz etkileyecek hükümlerden arındırılması gerekmektedir. Tasarının ilgili sivil toplum örgütleri, akademisyenlerin ve internet ekosisteminin paydaşlarının görüşleri dikkate alınarak iyileştirilmesi TBMM’den beklentimizdir.” ifadelerini kullandı.