‘Türkiye’nin En İyi Youtuberı’ Barış Özcan Değişim Elçisi Seçildi Bizi Londra’da Temsil Etti

YT.00 05 49 03.Still050

Yayınladığı videolarla ilk günden beri ilgi çeken ve Youtube Türkiye’nin ‘bilge adamı’ olarak gösterilen Barış Özcan, geçtiğimiz günlerde Youtube tarafından değişim elçisi seçilerek dünyaca ünlü 150 Youtuber karşısında Türkiye’yi temsil etti.

Youtube, tarihinde ilk kez ‘sosyal değişim için bir zirve toplantısı’ düzenledi ve tüm dünyadan 150 kişiyi bu toplantıya davet etti. Dünyanın en büyük Youtuberları arasından seçilen 150 kişilik bu listede Türkiye’den sadece Barış Özcan bulunuyordu. İngiltere’nin başkenti Londra’ya davet edilen 150 yayıncı arasında da 12’si ilham verebilecek, örnek projeler yaptıkları için ‘değişim elçisi’ unvanını aldı. Değişim elçisi unvanlarından birisi de Barış Özcan’ın oldu. 12 değişim elçisinden 3’ü de sahneye çıkarak yaptıklarını anlattı. Ve bu 3 kişiden birisi de Barış Özcan’dı. Youtube tarihinde ilk kez gerçekleşen Summit for Social Change etkinliğinde diğer insanlara ilham verdiği için değişim elçisi seçilen ve yaptıklarını dünyanın en büyük online içerik yayıncılarına anlatma imkanına sahip olan Barış Özcan, ülkemizin gurur kaynağı oldu.

Tüm Dünyanın Dikkatini Çekti

barış özcan

Kendisini hikaye anlatıcısı olarak tanımlayan Barış Özcan, hem çektiği videolarla hem de Summit for Social Change konferansında yaptığı sunumla tüm dünyanın dikkatini çekti. Youtube’un resmi blogunun yanı sıra  The Gurdian, Cnet, Tech Crunch, Mashable gibi dünyaca ünlü haber kuruluşları bu gelişmeyi haberleştirdi.

Özel Bir Video Yayınladı

Barış Özcan, Londra’da yaptığı konuşmayı ve yaşadığı heyecanı anlatan özel bir video yayınladı. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.
[wpdevart_youtube]https://www.youtube.com/watch?list=PLaKLxbauAT7FSguhZ-MKlJ7Jt2SitwXuP&v=4VM8tDd6naU[/wpdevart_youtube]

 

‘Zinciri Kırma’ Videosuyla Büyük Bir Başarı Yakaladı

2015’in Aralık ayında yayınlanan Zinciri Kırma videosu, izleyenin hayatını düzene sokması ve alışkanlık kazanabilmesini sağlayan çok önemli bir videoydu. Komedyen Seinfeld’ın ‘Zıncırı Kırma’ metodunu temel alan video şimdiye kadar 224.500 kez görüntülenmiş ve 9.000’in üzerinde beğeni alırken sadece 61 ‘dislike’ almış.  Kazanılmak istenen bir alışkanlığı her gün düzenli şekilde yapmayı ve bir zincir oluşturarak bunu kırmamayı izleyenlerine anlatan Barış Özcan, video ile birlikte bir kampanya başlatmıştı. 40 gün süren kampanya boyunca Youtuber ve takipçileri sabah erken kalkıp bir fotoğraf ile bunu Twitter veya İnstagram üzerinden paylaşmıştı.

[wpdevart_youtube]https://www.youtube.com/watch?annotation_id=044e874f-c88b-4d46-b40e-23ddce3d097d&feature=cards&src_vid=4VM8tDd6naU&v=oNmXH2uN0Do[/wpdevart_youtube]

 

Youtube’da Kitap Okudu, Sanat, Tasarım ve Teknoloji Hikayeleri Anlattı

Haftada 3 video yayınlayan Barış Özcan, her hafta ‘OKU’ serisi olarak adlandırdığı seride kendisine ilginç gelen ve paylaşmak istediği kitapların bir bölümünü izleyicilerine okuyor. Sanat, Tasarım ve Teknoloji hikayelerinde ise ilginç ama bilgi verici videolar yayınlıyor.

Apple, Samsung’un Evinde Mağaza Açıyor