Türkiye’de özel sektör evden çalışma modelini sevdi!

google'da çalışmak

Pandemi ile birlikte hayatımıza giren evden çalışma modeli kalıcı olacak gibi görünüyor. Zira Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan Sabancı da evden çalışmanın yaygınlaşması için yatırım yapacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde hükümet evden çalışmayla ilgili bir genelge yayınlamıştı. Böylece evden çalışmaya geçen şirketler için yeni şartlar getirilmişti. Aslında bu genelge evden çalışma sürecinde hem işçi, hem de işverenin yükümlülüklerini net bir şekilde ortaya koymak için yayınlandı.

Evden çalışma modelinin benimsenmesi ile birlikte pek çok şirket bu usulü kalıcı hale getirmeye hazırlanıyor. Bunlardan birisi de Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Sabancı Holding.

Türkiye’de özel sektör evden çalışma modelini sevdi!

Sabancı Holding tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi.

  • İş tanımı uygun herkes uzaktan çalışacak
  • Topluluk bünyesinde 2 yıl önce başlatılan ve pandemi döneminde yaygınlaşan uzaktan çalışma yaklaşımları pandemi sonrası kalıcı hale gelecek.
  • ‘Tamamen uzaktan’ ve ‘karma uzaktan çalışma’ olarak iki ayrı planda tanımlanan model ile Topluluk bünyesindeki beyaz ve gri yaka çalışanların %75’i için uzaktan çalışma kapsamında olacak.
  • Esnek çalışma ve işgücü modelleri genişletilerek, tüm şirketlerde yaygınlaşacak.
  • Tüm çalışanlara sunulan esnek çalışma ve işgücü modellerinin kapsamı genişletilecek ve bu modeller tüm şirketlerde yaygınlaştırılacak.
  • Sabancı çalışanlarının farklı Sabancı şirketlerine ait lokasyonları ortak kullanabildikleri, çalışma zamanlarını kendi belirledikleri esnek saatlerle çalışabildikleri, freelance ya da part-time çalışma opsiyonlarının sunulduğu çok sayıda uygulama hayata geçirilecek ve yaygınlaştırılacak.
  • İleri veri analitiği uygulamaları temelli, gelecekte ihtiyaç duyacağı yetkinlikleri baz alan ve bu yetkinlikleri ikame etmeye yönelik bir stratejik iş gücü planlaması modeli tüm şirketlerde hayata geçecek.
  • Çalışanlara sunulan destekler artırılacak
  • Uzaktan çalışanlara verilen destekler çeşitlendirilecek. Bazı sabit gider (internet, yemek, elektronik iş araçları vb..) desteklerinin yanında ergonomik ihtiyaçlara yönelik destekler (çalışma masası, sandalyesi, vb.) de kapsamın içinde yer alacak. Bunlara ek olarak İş – Özel Hayat Destek Uygulamaları (toplantısız saatler, iletişim kuralları) , Uzaktan Çalışma Eğitimleri gibi pek çok destek de yaygınlaştırılarak devam edecek.
  • Tüm çalışanları kapsayan çalışan destek programları, bedensel, ruhsal, zihinsel ilave sağlık destek paketleri ile zenginleştirilecek. Bu paketlerin kapsamında; kaygı ve stres yönetimi, ebeveyn-çocuk ilişki destekleri, spor-fitness-diyetisyen destekleri, çalışanlar ve aileleri için online psikolog ve rehberlik seansları da yer alacak.
  • Yeni çalışma modelleri doğrultusunda, geleneksel ofis kurguları da yeniden ele alınacak. Sürdürülebilirliği temel alan bir yaklaşımla, karbon ayak izini azaltan, daha yeşil, akıllı, engelsiz ve kapsayıcı çalışma alanları yaratmak öncelikli olacak. Bu bakış açısıyla ofisler daha esnek, ofis içindeki ve dışındaki herkesi çok daha erişebilir kılan, iş birliğini destekleyen teknolojik altyapılarla yeniden tasarlanacak.
  • İnsan Kaynağının Geleceğe hazırlanması sağlanacak
  • Tüm çalışanlar, mevcut ve yeni eklenecek gelişim programlarıyla, gelecek için ihtiyaç duydukları yetkinlik ve becerilerle donatılacaklar.
  • Geniş bir yelpaze içerisinde, farklı gelişim ihtiyaçlarına cevap veren, yeni yetkinlik ihtiyaçları ile sürekli yenilenen, kolay erişilebilir ve çoğunlukla online olan programlar, bugün olduğu gibi gelecekte de tüm çalışanlara sunulacak.
  • Programların bir başka özelliği de, belirli alanlarda, çalışanların ailelerinin erişimine de açık olması olacak.
  • Bir süredir, pilot olarak uygulamakta olan çevik çalışma modelleri, sadece belirli fonksiyonlarla sınırlı kalmadan, şirket geneline ve şirketler arası projelere yaygınlaştırılacak.
  • Pandemi başında devreye alınan, proje bazlı hedef ve takibi mümkün kılan, stratejik hedefler ve sonuçlar arasındaki bağlantıyı net gösteren, anlık geri bildirime dayalı, mobil, esnek performans ve ödüllendirme modeli Perfx, yıl sonuna kadar tüm Topluluk şirketlerinde yaygınlaştırılmış olacak.

2021 Peugeot 3008 fiyatları yok artık dedirtti