Türkiye’de Mobil 4G Hızını Siz de Test Edebilirsiniz

Turkcell 4G

Turkcell, geleceğin teknolojilerini müşterileri ile buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Temmuz ayında Türkiye’nin en hızlı mobil internet hız gösterimini gerçekleştiren Turkcell, bu kez dördüncü nesil mobil iletişim (4G) hizmetlerini müşterilerinin deneyimine açtı.

Turkcell müşterileri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) verdiği izin çerçevesinde 4-13 Ekim tarihleri arasında Turkcell’in Beyoğlu-İstiklâl Caddesi’nde bulunan Pera Flagship Mağazasında 4G’yi deneme fırsatı bulacak. 150 Mbps’e varan Long Term Evolution (LTE) ve 300 Mbps’e varan LTE-Advanced hızları,  Türkiye’de ilk kez son kullanıcının deneyimine açılacak.  Turkcell 4G

4 Ekim’den itibaren 10 gün

Turkcell müşterileri, 4 Ekim’den itibaren 10 gün süreyle Turkcell Pera Flagship Mağazası’nda oyun oynama, film indirme, HD film keyfini 4G hızıyla deneyimleme fırsatı bulacaklar. Dileyenler, 4G teknolojisiyle ilgili olarak, özel eğitilmiş teknoloji uzmanları tarafından bilgilendirilecek. 4G hızlarını test etmek isteyenler için 4-5-6 Ekim tarihlerinde ise, Turkcell Pera Flagship Mağazası’nda düzenlenecek etkinlik çerçevesinde ödüllü bazı yarışmalar da düzenlenecek.

LTE Advanced nedir?

LTE Advanced,  aynı veya farklı frekans bantlarındaki taşıyıcıları birleştirerek çok yüksek hızlara çıkmamızı sağlayacak olan teknolojiye verilen isimdir. Örneğin, taşıyıcı birleştirme ile elde edilecek 100 MHz bandı kullanılarak  “indirme” yönünde 750Mbps-3Gbps aralığında teorik hızlara çıkılabilir.

LTE Advanced’in avantajları

•      Yüksek data hızları ile mobil sağlık, mobil eğitim gibi uygulamalarda daha hızlı veri paylaşımı

•      Düşük gecikme zamanı ile daha da keyifli oyun deneyimi

•      Video indirme ve izleme kalitesinde farklılaşma

•      Daha yüksek kapasite ile daha da kaliteli iletişim

 

image008

 

image007