Dünyanın ilk Üç Taşıyıcılı İnternet Teknolojisi Turkcell’de Test Edildi

Dünyanin ilk uç Tasiyicili internet Teknolojisi Turkcell’de Test Edildi

Turkcell, dünyada ilk kez gerçekleştirilen “Üç Taşıyıcılı İnternet Teknolojisi” (Three Carrier) testine ev sahipliği yaptı. Üç taşıyıcı ile desteklenen veri indirme altyapısı, Ericsson şebeke ekipmanları ve Snapdragon 800 işlemcili Qualcomm cihazları ile Turkcell Kartal Plaza’da başarıyla denendi ve 3G’de 63 Mbps hıza ulaşıldı. Bunun yanında ‘Çift Taşıyıcı’ teknolojisi ile de 11,5 Mbps’e varan veri yükleme hızı denendi ve bu test de başarıyla gerçekleşti. 

İletişim devi Ericsson, 63 Mbps’e varan hızlara imkân veren “Üç Taşıyıcılı İnternet Teknolojisini” (Three Carrier) ilk kez Turkcell 3G şebekesinde denedi. Böylece Turkcell, dünyada üç taşıyıcı özelliğini şebekesinde deneyimleyen ilk operatör oldu. Teknoloji dünyası açısından uluslararası önem taşıyan, 3C-HSDPA (Üç Taşıyıcı ile veri indirme) ve DC-HSUPA (Çift Taşıyıcı ile veri yükleme) laboratuvar testleri başarıyla sonuçlandı.

 Dünyanin-ilk-uç-Tasiyicili-internet-Teknolojisi-Turkcell’de-Test-Edildi

Ericsson, Qualcomm ve Turkcell iş birliği ile gerçekleştirilen testlerde, veri indirme hızında yüzde 50 ve veri yükleme hızında da yüzde 100 artış gözlemlendi. Üç Taşıyıcı ile 63 Mbps’lik indirme hızına erişildi. Çift Taşıyıcı teknolojisi ile de 11,19  Mbps veri yükleme hızı elde edildi. Mevcut durumda Turkcell şebekesinde, çift taşıyıcı teknolojisi ile 43,2 Mbps’e varan veri indirme ve tek taşıyıcı ile 5,76 Mbps’e varan veri yükleme hızları sunuluyor.

Veri indirme teknolojilerindeki gelişim ne işe yarıyor

Üç Taşıyıcılı Internet Teknolojisi (Three Carrier) nedir?

Üç Taşıyıcı teknolojisi, şebekeye herhangi bir taşıyıcıdan erişen bir kullanıcıya diğer taşıyıcıdaki mevcut kaynakları daha verimli kullanma imkânı tanır. Sağladığı hız artışı, servis alınan baz istasyonuna olan uzaklıktan bağımsız olarak tüm aboneler için geçerlidir. Üç Taşıyıcı sayesinde web sayfalarının açılış hızı, online oyun uygulamalarındaki tepki süreleri gibi ölçütlerde önemli ölçüde iyileşme sağlanır. 63 Mbps hıza ulaşan aboneler, 700 MB’lık bir filmi yalnızca 1 dakika 29 saniyede indirebilirler.

Data Gönderme Hız Karşılaştırma Tablosu

Sony Xperia Z3 Ne Zaman Gelecek?