Türkiye’de 4K ve Hibrit Yayıncılık Dönemi Başlıyor

Gorsel 2

TRT, Türksat ve Vestel, Türkiye’de ilk kez 4K ve hibrit yayıncılığı hayata geçirmek için işbirliği yaptı.  Proje kapsamında 2015 yılında test yayının tamamlanması ve 2016 yılında planlı yayına geçilmesi hedefleniyor.

Projede TRT yayıncılık, Türksat uydu iletim, Vestel ise 4K ve hibrit yayıncılığı tüketiciye ulaştıran ileri teknolojiye sahip televizyon ve setüstü kutuları üretim sorumluluğunu üstleniyor. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ve Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen lansman toplantısında 4K ve hibrit yayıncılığın Türkiye için önemi ve beklentiler anlatıldı.

Gorsel_2

4K ve hibrit yayın, bu yayın türünü destekleyen televizyonlara sahip seyirciler için ek bir maliyet doğurmayacak. Hibrit yayın sadece UHD değil, FHD cihazlarda da desteklendiğinden daha geniş bir kullanıcı tabanına yayılması bekleniyor.

Vestel, TRT ile işbirliği kapsamında 4K ve hibrit yayıncılığın yanı sıra görme engelli seyircilere yönelik Sesli Betimleme, işitme engelli seyircilere yönelik Görüntülü Betimleme projelerini de hayata geçirecek.

Vestel, Sesli Betimleme ve Görüntülü Betimleme projelerini 4K ve hibrit yayıncılık projelerinden ayrı olarak TRT işbirliğiyle yürütüyor.

Turkcell, 5 Mükemmeliyet Ödülü Birden Kazandı