Turkcell ve Huawei Çin’de Anlaşma İmzaladı

Turkcell Huawei işbirliği

Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ve Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Liuhongyun Çin’de imzaladıkları yeni anlaşma ile 5G konusunda ortak çalışma programlarını güçlendirerek araştırma geliştirmede kapsamlı işbirliğine gitti.

1 Nisan itibariyle ülkemizde kullanmaya başladığımız 4.5G iletişim teknolojisinin bir sonraki basamağı olan 5G için dünyada pek çok kurum çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Bu çalışmaları yürüten firmalardan olan Huawei yerel ortakları ile işbirliğini de geliştiriyor. Bu noktada Huawei ile Turkcell arasında yapılan Müşteri İş Ortaklığı Mutabakatı çerçevesinde iki şirket ‘ultra’ genişbant internet ve mobil cihazlar teknolojileri için ortak araştırma geliştirme faaliyetleri yapılmasını öngörüyor.

Turkcell - Huawei işbirliği

Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Turkcell’de her zaman yenilikçi teknolojilere yatırım yapıyoruz. Yaşadığımız dünya sürekli değişirken, biz geleceğin teknolojilerini geliştirebilmesi için ülkemizin hem yazılım hem de donanım geliştirme kapasitesini artıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu noktada dünyanın en güçlü mobil şebekelerinden birisi olan Turkcell 4.5G şebekesi bize müşterilerimiz için daha güçlü servisler geliştirme yeteneği kazandırırken, aynı zamanda ülkemizde yenilikçi ürün ve servisler geliştirmek isteyen tüm girişimcilere de çok önemli fırsatlar sunuyor. 4.5G ihalesinde en fazla frekansı almamız da dahil yaptığımız 4.5G yatırımlarımızın, Turkcell’i 5G yolunda çok önemli bir konuma getiriyor. Huawei ile başlattığımız bu işbirliği de hali hazırda devam eden ve 5G’de yaptığımız ortak AR-GE çalışmalarını bir adım ileri taşımış oluyoruz. Bizlerin de önemli bir parçası olduğu küresel 5G ekosistemini daha da geliştirmek ve büyütmek için çalışmaya devam ediyoruz.” 

Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Liuhongyunise şunları söyledi; “Bu programın hedefi iş yaşamına özgü diyalogları daha verimli hale getirmek ve yeni iş fırsatlarını birlikte keşfetmektir. Müşteri İş Ortaklığı Programı, müşterilerimizin stratejik hedefleri ile uzun ve orta vadede en iyi iş sonuçlarını almaları için destek sağlamayı amaçlamaktadır.”

Huawei’den rekor P9 satışı