Türkiye’nin dijital altyapısını en ileri ve dünya standartlarında teknoloji ile kurduklarını belirten Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, “Ülkenin gelişimini destekleyecek her türlü yeni nesil teknolojinin can damarı olmayı sürdüreceğiz” dedi.
Türk Telekom Grubu, 81 ile yayılan güçlü fiber altyapısı ile tüm yeni nesil iletişim hizmetlerini en hızlı ve kaliteli şekilde Türkiye’ye sunmaya hazırlanıyor. Sadece bugünün değil, önümüzdeki on yılların teknolojik gelişmelerine uyum sağlama kapasitesine sahip olan Türk Telekom Grubu iletişim ve teknoloji altyapısı, Türkiye’de 4G ve 5G gibi her türlü yeni nesil mobil hizmetin bel kemiğini oluşturuyor. 40 bin kilometresi yurtdışında olmak üzere, 230 bin kilometreden fazla fiber hatla Türkiye’yi fiberle birbirine bağlayan güçlü alt yapı, yeni nesil mobil teknolojilerinin de temelini oluşturuyor.
3G servislerinin Türkiye’de Türk Telekom altyapısı sayesinde hizmet verdiğini; 4G, 5G gibi her türlü yeni nesil mobil hizmetin ancak güçlü fiber altyapılar üzerinde hayata geçebileceğini ifade eden Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, “Dünyada veri kullanımı ve buna bağlı olarak veri iletim altyapılarına olan ihtiyaç inanılmaz bir hızla artıyor. Bu gelişim elbette ki mobil iletişimin yaygınlığı ve yeni teknolojilere uyum sağlama konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’ye de yansıyor. Türk Telekom Grubu olarak iletişim ve teknoloji altyapımız sadece bugünün değil, önümüzdeki on yılların teknolojik gelişmelerine uyum sağlayacak hız ve kapasiteye sahip.
Fiber hızda Guinness Dünya Rekoru sahibi
Bu kapsamda başarımızı bir tek çift fiber kablo bağlantısı üzerinden saniyede 8 Terabit veri aktarımı sağlayarak gerçekleştirdiğimiz bir erişim rekoru ile de tescilledik; bu başarı Guinness tarafından tescil edildi. “Guinness Dünya Rekoru” başarısı, fiber optik iletişiminde süregelen liderliğimizin bir göstergesidir.
Kuruldukları günden beri Türkiye’deki tüm operatörlerin 3G’de dâhil olmak üzere trafiğini taşıyan ve destekleyen en son teknolojiye sahip altyapımız, yıllar boyunca yaptığımız yatırımların sonucunda mevcut kapasitesiyle 4G ve potansiyel gelecek yeni mobil teknolojilerin getireceği iletişim trafiğini de rahatlıkla taşıyabilecek esneklikte. Mevcutta tüm operatörlerin oluşturduğu data trafiği ve yükü kapasitemizin ancak 10’da birine ulaşıyor.
Bugün, 40 bin kilometresi yurtdışında olmak üzere, 230 bin kilometrenin üzerindeki fiber hatta sahibiz; Türkiye’de her 10 haneden 1’i fiber hizmetimizden yararlanıyor. Bu oran Almanya, İspanya, Fransa ve İtalya ortalamasını bile geride bırakıyor” dedi.
Avrupa için 5G’nin yol haritasını çizen konsorsiyuma Türkiye’den dahil edilen tek GSM operatörü olan Avea ile gerçekleştirdikleri hız testlerinde 3.6 Gbps hıza ulaşıp, Türkiye’de bir hız rekoruna imza attıklarının altını çizen Aslan, “Bu testlerle ne kadar büyük bir kapasiteye sahip olduğumuzu ve Avea ile bu kapasiteyi yüksek hızlara çevirebildiğimizi bir kere daha ispatladık. Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde güvenilir ve yüksek performanslı veri altyapılarına olan ihtiyacının kritik bir rol oynadığını biliyoruz. Türk Telekom Grubu olarak, 81 ile yayılan 193 bin kilometrelik fiber altyapımız ile her türlü mobil şebekenin iletişim ve veri aktarımına dair ihtiyacını bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de karşılayacağız. Sahip olduğumuz altyapının gelecek nesil mobil ağların başarısı için üstlendiği hayati rolün farkındayız ve yatırımlarımızla gurur duyuyoruz. Tıpkı geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Türk Telekom Grubu olarak yeni nesil mobil ağların şekillendireceği yeni dönemin yol göstericisi, rehberi olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin gelişimini destekleyecek her türlü teknolojinin can damarı olmayı sürdüreceğiz. Biz Türkiye’yi ‘yeteri düzeyde’ bir teknolojiden, en gelişmiş, akıllı ve çığır açan bir dijital ortama taşımak için buradayız” diye konuştu.
YouTube’un İlk Videosu 10 Yaşında