TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Dikkat Çekti

tübitak

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Saffet Şeker Ortaokulu tarafından “TÜBİTAK 4006 bilim fuarı” düzenlendi.

Fuar açılışına, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Okul Müdürleri ve öğretmen ile öğrenciler katıldı.

Okulun Türkçe öğretmeni Selda Tetik; “Okulların, çocukların her yönden gelişmesini sağlayan en önemli eğitim öğretim kurumları olduğunu” söyledi.

Bu kurumlarda çocuğun hür ve bilimsel düşünebilmesi, geniş bir Dünya görüşüne sahip olabilmesi, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumlu, yapıcı ve verimli kişiler olabilmesi için öğretmenlere görevler düştüğünü anlatan Tetik; “Çocuklarımızı yetiştirirken bilgiyi doğrudan vermek yerine onların düşünmesini sağlamalı, onlardaki düşünme yeteneğini ortaya çıkarmalıyız.

tübitak

Zeki, araştırmacı, merak eden, farklı düşünen, eleştiren bireyler yetiştirmek için de Bilim Fuarlarının katkısı çok büyüktür.

Projeler, çocuklarımızın teorik bilgileri öğrenip bunları kendi hayal güçleriyle birleştirmesine katkı sağlar” dedi. Fuar açılışının ardından Okul Müdürü Yavuz Öztürk’ten, Bakıcı ve beraberindekiler fuarda sergilenen projeler hakkında bilgi verdi.

Dünyanın İlk Modüler Akıllı Saati: Blocks