TTNET’e Engelsiz Bilişim Ödülü

Tivibu

TTNET’in kurumsal sorumluluk çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği Engelsiz TTNET projesi, Engelsiz Bilişim Ödülleri tarafından ödüle layık görüldü.   

 TTNET’in, engellilerin bilgiye erişimini kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar ödüle layık görüldü. Engelsiz TTNET projesiyle TTNET’e, Engelsiz Bilişim Ödülleri tarafından “Engelsiz Özel Sektör Ödülü” verildi.

TTNET ödülünü, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonuyla 23 Eylül’de İzmir’de düzenlenen Uluslararası Engelsiz Bilişim Kongresi açılış töreninde aldı. Engelsiz Bilişim Ödülleri’nin, Türkiye’de engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerine verildiğini belirten Engelsiz Bilişim Ödülleri Jüri Başkanı ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatör yardımcısı Seda Görmez, şunları söyledi: Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu olarak engellilere yönelik bilişim teknoloji ve hizmetlerinin gelişmesini önemsiyoruz. Bu nedenle, bilişim teknolojilerinden yararlanarak, engelli bireylerin bilgiye erişimlerine ve sosyal hayatlarına katkıda bulunmak, Engelsiz Bilişim Ödülleri’ne aday gösterilen kurumlarda ya da hizmetlerde aradığımız kriterler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu doğrultuda TTNET’in bilgiye erişimdeki engelleri ortadan kaldırmak için çok önemli çalışmalar yaptığını görüyoruz. Engelsiz Tivibu’yu hayata geçiren, ürün ve hizmetlerini engellilerin erişimine uygun hale getiren TTNET’e, Engelsiz Özel Sektör ödülü vermekten dolayı mutluluk duyuyoruz

Tivibu

Engelsiz Tivibu ile TV önündeki engeller kalktı

Engelsiz Tivibu ile görme engelli TTNET müşterileri, kullandıkları ekran okuyucu programlarla Tivibu Web üzerinden kaliteli bir şekilde TV izleme deneyimi yaşayabiliyor. iOS işletim sistemine sahip tablet ve akıllı telefonlar için geliştirilen Tivibu Ev uygulaması da cihazların sesli kullanım özelliği ile birleşerek konuşan kumandaya dönüşüyor. Ayrıca Tivibu Ev ve Tivibu Web’e Engelsiz Tivibu klasörü eklenerek, görme engelliler için sesli betimlemeli, işitme engelliler için de betimlemeli alt yazılı film seçenekleri sunuluyor.

Huawei’den Çok Ucuz Akıllı Telefon: Honor 4 Play