Trafikteki otomobillerin tepesinde uyarı mesajları yazacak

Yeni trafik cezaları açıklandı

Arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle, trafikteki sürücülerin birbiriyle daha rahat iletişim kurmasını sağlayacak yeni bir fikir hayata geçmek üzere.

Hollanda’daki Eindhoven University of Technology, otomobil üreticilerinin kullanabileceği ilginç bir uygulama geliştirdiler. Buna göre, otomobillerin ön camına yerleştirilecek arttırılmış gerçeklik ekranları ve sürücülerin özel mesaj yayınlayabileceği bir panel sayesinde, sürücüler trafikteki diğer otomobillerin üzerinde özel mesajlar ve uyarılar görebilecekler.

Öyle ki, hastaneye yetişmeye çalışan bir aracın üzerinde özel bir kızılhaç/kızılay sembolü belirecek. Havalimanında uçağa yetişmek için acele eden bir aracın üzerinde yolcu uçağı sembolü görülebilecek. Böylece trafikteki diğer şoförler, acelesi veya acil durumu olan diğer şoförleri görebilecekler ve yol açabilecekler.

car note

CarNote olarak adlandırılan bu sistemin kötüye kullanımının engellenmesi için de belli sembollerin kullanımına sayı ve zaman sınırı getirilecek. Böylece şoförler, acil durumda kullanmak zorunda kalacakları acil durum sembollerini, trafikte kendilerine yol açmak için kötü niyetle kullanmak istemeyecekler.

Uygulama şimdilik prototip aşamasında. Sistemi otomobil üreticileri alarak kendi otomobillerine entegre edebilmeleri mümkünken, sistemin ayrı bir donanım olarak satılarak eski otomobillere uyarlanması da mümkün.

 

Apple, bazı garanti şartlarını değiştiriyor