TP-Link Türkiye, 2021’in ilk yarısında da büyümesini sürdürdü

TP-Link Türkiye

Network pazarında çip sıkıntısı kaynaklı daralma olmasına karşın, TP-Link Türkiye ilk 6 ayda satışlarını yüzde 28 artırdı.

TP-Link Türkiye , 2021 yılının ilk yarısını büyüme ile kapattığını açıkladı. Şirket, operatörlere satışlar hariç, kanal ve retail pazarında satışlarını önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artırdı.

TP-Link Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, 2021 yılının ilk yarısında Türkiye BT pazarının büyüdüğünü belirterek, “Network pazarına ilişkin elimizde sağlıklı bilgi yok ne yazık ki! Dünya genelinde yaşanan çip krizinden bizim sektörümüz de etkilendi. Bu nedenle Türkiye network pazarında yılın ilk yarısında bir miktar daralma oldu” dedi. TP-Link’in çok büyük üretici olmasının ve çip krizini iyi yönetmesinin sonucu olarak üretimde önemli bir sıkıntı yaşamadığını belirten Dinçer, “Diğer markaların yaşadığı sorunları yaşamadık; pazardan gelen talebi karşılayabildik, ürün temininde sıkıntı yaşamadık. Bu nedenle pazarın daraldığı bir dönemde büyüme başarısı elde ettik; daralan pazarda payımızı daha da artırdık” dedi.

TP-Link Türkiye

Yeni teknolojili ağ ürününe talep arttı

Pandemi nedeniyle evden çalışma/uzaktan eğitimin evlerdeki network sorunlarını ortaya çıkardığını ve tüketicilerin kaliteli çözüm aradığını vurgulayan Dinçer, “Son iki yıldır farklı ağ çözümlerine talep arttı. TP-Link Türkiye olarak biz her zaman yeni teknolojili ürünleri pazara sunmayı ilke edinmiş durumdayız. Hatta son yıllarda bu konuda pazarın biraz ilerisinde hareket ettiğimizi de söyleyebilirim. Bu yıl tüketicilerin eğilimi de daha yeni teknolojilere yatırım yönünde olmaya başladı. Örneğin bizim için artık giriş seviyesi AC destekli ürünler oldu. Daha eski teknolojili model sayımız çok çok az. Tüketiciler de evlerde kesintisiz ve kaliteli bağlantının ne denli önemli olduğunu yaşayarak öğrendiğinden, önceki yıllara göre yeni teknolojiye talepleri arttı” dedi.

TP-Link Türkiye’nin hem bireysel ağ pazarında hem de kurumsal projelerde büyüme elde ettiğini vurgulayan Dinçer, kurumsal ürünlerin toplam iş hacimleri içindeki payının sürekli arttığını açıkladı. Yıl sonunda kurumsal ürünlerin payının yüzde 33’e ulaşmasını hedeflediklerini söyleyen Dinçer, “Bu yıl toplam iş hacmimizin üçte birini kurumsal ürünlerin oluşturmasını bekliyoruz; bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl ise kurumsal çözümlerin payının yüzde 50’ye ulaşması hedefimiz” dedi.

TP-Link Türkiye’nin yıl sonu büyüme hedefi ise yüzde 30 olarak açıklandı.

iPhone 13 modelleri bu fiyatlarla başarılı olabilir mi?