Toyota Türkiye araba fiyatları konusunda sert uyardı!

toyota

Kamu bankalarının yeni araç satın almak isteyenler için uygun faizli krediler sunması, Toyota Türkiye araba fiyatları ile ilgili olumlu gelişmeler sağlamıştı. Ancak işler biraz tersine döndü.

Toyota Türkiye araba fiyatları, son iki yıldır düşme beklentisi yaratıyordu. Özellikle de kredi bulmanın çok kolay bir duruma gelmesi, durumu çok daha basitleştirmişti. Ancak yapılan son çalışmalarla birlikte aslında durumun hiç öyle olmadığı görüldü. Toyota şirketi, Türkiye’de uzun bir süredir arz talep konusunda sorunlar yaşıyor.

Toyota Türkiye fiyatları neden düşmüyor?

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, ikinci el araçlarla ilgili çok net açıklamalar yaptı. Ortaya koyduğu tüm bu açıklamalar, aslında otomobil fiyatlarının neden arttığını gösteriyordu. Bozkurt, “Üretimin tam kapasite olmaması ve 2 yıldır bekleyen talebin devreye girmesiyle arz sıkıntısı iyice büyüdü. Tabii biz talep patlamasını pandemi olmasa da bekliyorduk. Bu yılın daha iyi bir yıl olmasını bekliyorduk.” ifadelerine yer verdi.

Kamu bankalarının yeni araç satın almak isteyenler için uygun faizli krediler sunması, Toyota Türkiye araba fiyatları ile ilgili olumlu gelişmeler

Toyota Türkiye CEO’su, “Sokaktaki vatandaş arabasını istediği fiyata ilana koyuyor. Koyabilir. Serbest piyasa. O fiyata satar veya satamaz. O fiyata da çıkıp biri alıyorsa ona da kimse bir şey diyemez. Ama ikinci el piyasasındaki gelişmenin muhatabı distribütörler değil.” diyerek asıl sorumluları işaret etti.

Sözlerinin devamında ise, “Bugünlerde yaşanan sıkıntı şu; firmalar ikinci elin artmasına neden etki edemez biliyor musunuz? Bayinin elindeki aracın bir liste fiyatı var. Liste fiyatından satılır araba. Ama bazıları arabasını satın aldıktan sonra üzerine 20 bin TL fark koyarak ilana koyuyorsa bizim elimizden bir şey gelmiyor.” dedi.