Toyota satışları devasa rakamlara ulaştı: Otomotiv devi için en iyi yıl

Toyota

Haziran ayında ortaya çıkan Toyota satışları devasa rakamlara ulaştı. Binek otomobil ve hafif ticari araç satışlarında önemli bir eşik aşıldı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük otomotiv markaları içerisinde yer alan Toyota her geçen yıl satış rakamlarını artırıyor. Özellikle Haziran ayında bu rakamların çok üst seviyelere çıktığı görülüyor. Otomotiv markaları her geçen yıl satış rakamlarında bazı gelişmeler yaşıyor. Mesela Toyota binek ve hafif ticari araç kategorisinde iyi bir satış rakamı elde etti.

Ortaya çıkan son detaylara göre şirket toplamda 5 bin 368 adet aracını sadece Haziran ayında sattı. Böylece tahminlerin üzerine çıkmayı başardı. Şirket bu rakamlar ile birlikte Türkiye’de ilk 5 içerisinde yer alıyor.

Toyota satışları devasa rakamlara 2021 başından beri ulaştı

Türkiye’nin önemli otomotiv markaları içerisinde yer alan Toyota 2021 yılının başından beri satış ivmesi kazandı. Ocak ayından Haziran ayı sonuna kadar 27 bin 590 adet binek otomobil satıldı. Böylece Haziran ayının sonuna kadar ülkede yaklaşık olarak 27 bin 590 binek otomobil satılmış oldu.

Toyota satışları devasa

Tüm bunlara ek olarak aynı dönem içerisinde gerçekleştirilen hibrit motorlu araç satışları ise geçen yıla göre yine yukarılara doğru çıkıyor. Yılın aynı dönemine göre değerlendirildiğinde hibrit motorlu araç satışları yüzde 162 oranında arttı.

Toyota ilk elektrikli aracı 2022’de yola çıkacak

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı Haziran ayının büyüdü. Ancak bu büyüme her marka için aynı olmadı. Bazı otomotiv markaları çok daha hızlı büyürken kimileri ise yavaş bir büyüme seyretti. Peki siz Toyota otomobilleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz?