TomTom Huawei AppGallery’e geldi!

Huawei AppGallery

Dünyanın önde gelen navigasyon markalarından TomTom sonunda Huawei modellerine geldi. İşte konuyla ilgili detaylar.

Bilindiği üzere son 1 yıldır satışa sunulan Huawei modellerinde Google servisleri yer almıyor. Bu durum zaman zaman ciddi sorunlara neden olabiliyor. Her ne kadar Huawei bu açığı kapatmak için elinden geleni yapsa da bu kadar kısa bir süre içerisinde Google Play’in yerini alacak yeni bir uygulama marketi hazırlamak kolay değil.

Haliyle Huawei’nin AppGallery marketinde de pek çok eksiklik mevcut. Bu eksikliklerden birisi de navigasyon tarafındaydı. Malum pek çok navigasyon uygulaması Google Maps alt yapısını kullandığı için bu uygulamalar Huawei modellerinde çalışmıyordu.

TomTom artık Huawei AppGallery’de!

Neyse ki dünyanın önde gelen navigasyon uygulamalarından biri olan TomTom’un Huawei AppGallery’e gelmesiyle birlikte bu sorun da çözülmüş oldu.

tomtom go

Artık Yandex’e ciddi bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki şunu da dip not olarak belirtmemiz gerekiyor. TomTom’un navigasyon servisi tamamen ücretsiz değil. Her ne kadar ilk ay ücretsiz olarak kullanıyor olsanız da sonrasında aylık ya da yıllık olarak belli tutarlar ödemeniz gerekiyor.

Eğer aylık aboneliği seçerseniz 1.99 euro, yıllık aboneliği seçerseniz de 12.99 euro ödemeniz gerekecek. Bu fiyatların birim bazında çok da fazla olmadığı aşikar. Fakat Yandex gibi ücretsiz bir alternatif dururken TomTom’un bu fiyatla ne kadar müşteriye ulaşabileceği de başka bir soru işareti.

Huawei P40 Lite en cazip telefonlardan biri