Tofaş, 10 yılda 2.8 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi

Tofas yatırım

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Tofaş’ın 2017’deki proje ve yapısal yatırım oranının 157 milyon euro olarak meydana geldiğini ve son 10 yılda  bu rakamın 2.8 milyar dolara çıktığını söyledi. Koç, “İhracatta yükselişimiz sürecek” açıklamasında bulundu.

Tofaş 2017 yılına ait faaliyet rapolarını yayınladı. Yayınlanan raporda oldukça önemli başarılar göze çarpıyor. Küresel ekonomide olan toparlanma sürecinin de otomotiv sektörüne olumlu katkı yapıldığına dikkat çekiliyor.

İhracat pazarı genişlemeye devam ediyor

Yıl bazında 450 bin araçlık üretim kapasitesi, 10 bine’e yakın personeli, üst düzey bayi ağı, üst seviye Ar-Ge ve ürün geliştirme yetkinliğiyle Türkiye’nin en büyük 3. sanayi kuruluşlarından olan şirket ihracat sektöründe öncü firmalardan biri olmanın gururunu yaşıyor. Tofaş tarafından 2017 yılında proje ve yapısal yatırımlarım oranının 157 milyon euro olarak hayata geçtiğini, son 10 yılda ise bu rakamın 2,8 milyar dolar seviyesini yakaladığı açıklandı.

Piyasadaki üst düzey rekabet ortamında ayakta kalan firmanın yönetim kurulu başkanı Ömer M. Koç, Tofaş’ın, Fiat Chrysler Automobiles’ın önemli stratejik üretim merkezlerinden olduğunu ve grubun Avrupa’daki ikinci büyük Ar-Ge merkezi haline geldiğini söyledi.

Bunların yanında Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ise 384 bin adet araç üretim rakamıyla Türkiye otomotiv sanayisinin yüzde 23 kadarını kendilerinin gerçekleştirdiğini ifade etti. Bunun yanında Tofaş çatısı altında markaların satış miktarıda yüzde 12 civarından artmış durumda.

Sonuç olarak gözüken bu rakamlar ile Türkiye ekonomisine olumlu katkılar yapmaya devam edileceğinin sinyalleri verilmiş oluyor.

Yeni Range Rover Velar SVR markanın en hızlısı olacak!