Tim Cook, Mobil Ödeme Sistemi Apple Pay’ı Duyurdu!

Apple’ın merakla beklenen organizasyonu teknoloji dünyasında fırtınalar estirmeye devam ediyor. Apple İcra Kurulu Başkanı Tim Cook, mobil ödeme sistemi Apple Pay hakkındaki gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.

Apple nihayet kendi elektronik cüzdanı Apple Pay’ı kullanıcıların beğenisine sundu. Apple Pay, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus sahiplerinin temassız alışveriş gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.

Elektronik cüzdan servisi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kadar Apple Watch’a da destek veriyor.

Tim Cook, “Kredi kartı dediğiniz şey ufak bir plastik parçasından ibaret. Onlarca yıldır; paralarımızı güncelliğini yitimiş, kolayca ifşa edilebilen ve kötü niyetli kişilerin rahatça suistimal edebildikleri plastik parçalarına yatırıyoruz. Artık bu değişmek zorunda. Apple olarak NFC teknolojisini daha da ileriye taşıyacağız. TouchID arabirimimiz sayesinde, NFC yüzde yüz güvenli hale gelecek. Artık kredi kartı taşımak zorunda değilsiniz. Plastik parçalarını kaybetmekten de çekinmeyin.” açıklamasında bulundu.

Cook, sözlerine “Güvenlik ve mahremiyet Apple politikaların çekirdeğini oluşturuyor. Apple sizin alım geçmişinizi takip etmez; ne aldığınız veya nereden aldığınız ile ilgilenmez. Apple Pay, sadece güvenli ve kolay alışveriş etmenizi sağlar.” şeklinde devam etti

Apple Pay öncelikle Amerika’da aktif hale gelecek ve Visa, MasterCard ve American Express kartlarını destekleyecek.

Middle Earth Shadow of Mordor Ertelendi