Tiktok gizlilik ayarlarını değiştirdi!

Tiktok gizlilik ayarlarını değiştirdi!

TikTok, 18 yaşın altındaki kullanıcılarına yeni bir dizi gizlilik ayarı getirdi. 

Son günlerin en popüler konularından olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’in gizlilik politikasındaki değişiklikler ardından sosyal medya platformlarının kişisel güvenlik ve gizlilikleri ihlal edip etmediği üzerine tartışmalar başladı. En çok gençlerin kullandığı Çinli sosyal medya platformu da kendi bünyesinde bir takım değişikliklere gitti.

Tiktok gizlilik ayarlarını değiştirdi!

Tüm hesaplar Herkese Açık yerine Gizli’ye geçirilecek, 13 ile 15 yaş arasındaki kullanıcıların videoları ise Duet veya Stitch özellikleri için indirilip kullanılamayacak. 16 ve 17 yaşındaki kullanıcılar videolarını düet yapıp birleştirebilecekler, ancak bunun için varsayılan özellik Arkadaşlar olarak değiştirilecek. İstenirse özellik “ayarlar” menüsünden manuel olarak değiştirilebilecek. En büyük değişiklik, hem mevcut hesaplar hem de yeni kayıtlar olmak üzere en genç kullanıcıları etkiliyor. Şirketin “kullanıcı gizliliği ve güvenliği için uygulamanın varsayılan ayarlarını daha yüksek standartlarla yenilemeyi amaçladığını” belirtiyor. Söz konusu genç kullanıcılar uygulamayı açtıklarında yeni gizlilik kurallarıyla ilgili bir bildirim alacaklar.

Geçtiğimiz dönemlerde TikTok, ABD’deki çocukların gizlilik yasalarını ihlal ettiği için Federal Ticaret Komisyonu tarafından 5,7 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı. Şirket attığı adımlarla platformunu iyiye götürmeye çalışıyor.

Yeni ayarlar platform aracılığıyla kaynaklanan tüm sorunları çözmese de, TikTok’un dayanabileceği güvenilir bir zemin hazırlıyor. Şirket, kullanıcı tabanı için bir şeyler yaptıklarını iddia ediyor. Yeni güncelleme sayesinde daha az çocuk tanımadıkları insanlarla etkileşime girebilecek.

Xiaomi Türkiye yönetimi için kritik karar!