The Last of Us 2 PlayStation Store üzerinden kaldırıldı!

The Last of US 2 3

PlayStation 4’ün ertelenen özel oyunu The Last of Us 2, bugün sürpriz bir şekilde PlayStation Store’dan da kaldırıldı. Peki, ön sipariş verenler ne yapacak?

PlayStation 4’ün özel oyunu olacak olan The Last of Us 2, geçtiğimiz günlerde süresiz olarak ertelenmişti. Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 yüzünden lojistik sorunlar yaşayan geliştirici firma, oyunun ne zaman çıkacağını ise açıklamamıştı. Bugün ise The Last of Us Part II için ilginç bir karar aldındı.

Bildiğiniz gibi PlayStation Store’da PlayStation 4 oyunları dijital olarak satılıyor. The Last of Us Part II de PS Store’da aylar öncesinden ön siparişe sunulmuştu. Standart sürüm için 429 TL isteyen Playstation Türkiye, Deluxe sürüm için ise 489 TL talep ediyordu. Bugün ise oyun resmi olarak PlayStation Store‘dan kaldırıldı. Tüm dünyada uygulanan bu karardan sonra, oyunu ön sipariş ile satın alanlara ücret iadesinin yapılacağı açıklandı.

The Last of Us 2

Bu kararın neden alındığı ise henüz bilinmiyor. Bu hamleden sonra PlayStation 4 için duyurulan oyunun donanım yetersizliğinden dolayı PlayStation 5’e sarkacağı söylenmeye başlandı. Ancak Sony’nin böyle bir şey yapmayacağını söz verdiği gibi oyunu PlayStation 4 için çıkaracağını düşünüyoruz.

PlayStation Store indirim rüzgarını başlattı!

TLoU Part II ile aynı kaderi paylaşan bir oyun daha bulunuyor. Marvel’s Iron Man VR oyunu da 15 Mayıs’ta çıkışını gerçekleştirecekti. Ancak bu oyun da ertelenmiş görünüyor. PlayStation Store’dan kaldırılan Marvel’s Iron Man VR için de para iadesinin yapılacağı açıklandı.

COVID-19 salgını yüzünden kurlar aldı başını gitti. Önlenemeyen bu yükselişten dolayı çok yakında oyunlara zam geleceğini söyleyebiliriz. TLoU Part II tekrardan satışa sunulduğunda muhtemelen 429 TL’den satılmayacak. AAA oyun fiyatlarının 2020 sonuna doğru 550 TL bandını aşacağını ön görüyoruz. Türkiye’de fiyatlardan dolayı bitmek üzere olan oyun pazarını çok daha zor günler bekliyor.

Bölgesel fiyatlandırma uygulanmadığı takdirde Türkiye’de 500 TL seviyesini aşıp dijital oyun alacak kişi sayısı oldukça az. PlayStation Türkiye her ne kadar Mega Mart ayı indirimlerini atlasa da şu an Bahar İndirimleri kapsamında yılın oyunu seçilen God of War’u 75 TL gibi oldukça uygun bir seviyeden satışa sunuyor. Umarız bu indirimlerin devamı gelir.