Test odaklı yazılım büyük destek sunacak!

rus hacker

Yazılım sektörünün önemli etkinliklerinden Uluslararası TestIstanbul Konferansı yine kapılarını açıyor ve bu sefer test odaklı yazılım üzerinde duracak. İşte merak edilen bütün detaylar.

Toplam 6 Keynote ve 30 konuşmacının 25’in üzerinde oturumda katılımcılarla bir araya geleceği Uluslararası TestIstanbul Konferansı, test odaklı yazılım üzerine tartışacak. Test ve Test Otomasyonunda Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ana merkeze alınacak tartışmanın genel konusu bu olacak. Bugüne kadar çok fazla konferans yapılsa bile yine de ilk defa böyle bir konu ele alınacak.

Test yazılımları büyük rağbet görebilir

Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen’in “Sihire Karşı Test: Test Odaklı Geliştirme (TDD) Kodunuzdaki İllüzyonu Nasıl Bozacak!” buradaki ilk tartuşma konusu olacak. Test.ai’nin ana mühendisi Tariq King konuyla ilgili nasıl bir yol izlediklerini ve sektör alanında buraya odaklı olmanın yararlarından bahsedecek.

test odaklı yazılım

Uygulama performansı izleme, yazılım geliştirme, yazılım testi, API testi ve API yönetimi için araçlar sunan SmartBear’de mühendislik direktörü olarak görev alan Andrii Dyznia, burada kullanıcılarla bir araya gelecek. Son dönemlerde test yazılım gelişmeleri çok ciddi bir boyuta ulaştı. Bunun farkında olan şirketler, ürün gelişimini bu yönde yapıyor.

Elbette test işlemleri beraberinde çok fazla sorumluluk getiriyor. Geliştirilen ürün bazen eskisini bile aratabilecek konuma gelebiliyor. Dyznia, konferansta “Dağları Yerinden Oynatabilen Ekip” başlıklı bir konuşma ile bu duruma yakından temas edecek. Sizce test yazılımları için nelere dikkat edilmeli? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.