TENCENT gerçekten Türkiye’ye 5 milyon dolar yatırım yapacak mı?

strike of kings

Son dönemde oyun firmalarının Türkiye’ye rağbet ettiği bir gerçek. Bunlardan biri olan TENCENT ‘de yaptığı açıklama ile Türkiye’ye 5 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi. Peki bu yatırım nerelere gidecek?

Dünya oyun pazarının %50’sinden daha fazlasını elinde bulunduran Tencent, Gaming İstanbul 2017’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, yeni 5V5 Mobil MOBA Oyunu “Strike Of Kings” ile Türk oyun pazarına 2017 yılında 5 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Tencent, ilk yıl için yatırım harcamalarını reklam, e-spor, lokalizasyon çalışmaları ve kampanyalara ayıracak.

120 bin TL’lik E-spor Turnuvası

Tencent, Gaming İstanbul 2017’de herkese açık olarak, 120.000 TL ödüllü “Strike of Kings” e-spor turnuvası düzenliyor. Bu turnuvada oyunu en iyi oynayan oyuncular, para ödülü veMonster Notebook’un oyun canavarlarından biri olan. Abra A5 V8.1.2 model oyun bilgisayarını kazanma şansına sahip olacaklar.

Tencent, ilk yarattığı MOBA türü oyunu global markete taşımak adına, daha gelişmiş bir MOBA oyunu olan Strike of Kings’i yaratarak bu heyecanını bütün dünya ile paylaşıyor. “Strike of Kings”, iki elle oynanma özelliğini geliştirerek oynanabilirliği maksimuma çıkarttı. Otomatik atak ve hızlı silah alma sistemiyle, kullanıcıların detaylarda boğulmamasını sağlıyor. 15 dakika süren oyunlar , mobil cihazlarda PC kalitesinde 5v5 mantığı ile kullanıcıların en üstün. MOBA deneyimini yaşamasını sağlıyor. “Strike of Kings” müziklerinin yaratıcısı, dünyaca ünlü film bestecisi olan Hans Zimmer5 milyon dolar yatırım