Artık hemen hemen bir çok alanda teknolojik cihazlar kullanıyoruz. Bu teknolojik cihazlar arasında televizyonlar, otomobiller, cep telefonları ya da tabletler, hatta saatler bile mevcut. Durum böyle olunca da tümüyle yazılımlardan ve robotik programlama ürünü dediğimiz kulvardan oluşan ürünler, hayatımızın birer parçası haline dönüşüyorlar.
Peki, ya bu akıllı cihazlar bizim hakkımızda herşeyi depoluyorlarsa?
Evet bu doğru. En basit örneğini tarayıcılardan biliyoruz. Tarayıcılar, interneti kullanma alışkanlıklarımızı, nelerden hoşlandığımızı ya da hoşlanmadığımızı bizlere aktarıyorlar. Yapılan hemen hemen tüm internet ziyareti, büyük ölçüde ziyaretçi adına bilgiler barındırıyor. Bu bilgiler arama alışkanlıkları, zevklerimiz, hoşlanmadıklarımız, tıkladığımız reklamlar gibi bir çok şey; kim olduğumuzla alakalı ciddi cevaplar barındırıyor.
Yakın gelecekte, bizi bizden iyi tanıyacaklar.
Teknolojiyi kullanış şeklimiz, çok yakın zaman içerisinde kim olduğumuzla alakalı ciddi cevaplar vermeye devam edecek. En büyük örneği akıllı asistanların kullanımından karşımıza çıkarken, bizim iş çıkış saatlerimizde eve geldiğimizi anlayacak ev sistemlerine, uyandığımız zaman cep telefonlarımızda baktığımız ilk sosyal ağlara bizim için giriş sağlayan telefonlara dek bu örnekler sürdürülebilir.
Bizim hakkımızda çok şey bilen bu teknolojik cihazlar, yakın tarih içerisinde bizimle alakalı tüm bilgileri raporlanabilir, sınıflandırılabilir ve aslında bir çok marka ya da şirket için pazar oluşturabilecek potansiyel müşteri kaynak noktaları haline getirecek. Dolayısıyla teknolojiden ilham alıp, teknolojiyi kullanan tüm markalar da gerçekçi pazar kazanma imkanına sahip olacaklar.
Volkswagen Uber’e karşı Porsche ile lüks servis sunacak