Teknolojik ürünler giderek ucuzluyor ve satışları artıyor. Tüketiciler için artık teknoloji hayatlarının vazgeçilmez bir parçası. 6 ayda bir yeni akıllı telefon ya da tablet alan tüketiciler, televizyondan bilgisayara kadar her türlü ürünü bir üst modeliyle 2 yılda bir yeniliyor.
Teknoloji çılgınlığı, tüketiciler ve firmalar için güzel olsa da işin bir de görünmeyen bir yüzü var. İnsanlar, yeni ürün aldıkça elindeki cihazları çöpe atıyor. İkinci el ürünlerin fiyatları ve talebi az olduğu için çöpler doluyor. Teknoloji çöplüğü adı verilen bu yerler hakkında yapılan bir araştırma yakın gelecekte tüketim çılgınlığının doğuracağı kötü sonuçları gözler önüne serdi. Amerika ve Çin, teknoloji çöplüğü konusunda dünyanın liderleri konumunda. Geçtiğimiz yıl, Amerika’da 9.4 milyon tonun üzerinde teknolojik ürün çöpe atıldı.
Çin’deyse bu rakam, 2 milyon tona ulaştı. Amerikalı bir vatandaş yılda 30 kilogramın üzerinde teknolojik çöp üretiyor. Bu sayı dünyaya vurulduğu zaman her birey yılda 7 kilo teknolojik çöpün oluşmasına neden oluyor. Araştırmalar elektronik atık miktarının 2017 yılında günümüzden yüzde 33 kat daha da artacağını gösteriyor. Teknoloji çılgınlığı durulmazsa çocuklarımız daha kirlik bir dünyada büyüyecek.