Tekken 7, PC’ye Geliyor!

tekken 7

Uzun süredir, dövüş türünde pek yüzüne bakılmayan PC, gün geçtikçe daha cazip hale geliyor. Tekken 7’nin PC sürümü yolda.

Xbox ve Sony PlayStation platformları için dövüş oyunları son derece popüler olabilir lakin, bu tür asla, PC’nin en çok satanları arasında zirveye oynamadı.

2015 yılının Nisan ayında Xbox One, Sony PS4 ve PC platformları için geliştirilen Mortal Kombat X, bu yargıyı az da olsa yumuşatmayı başardı.

Tekken 7

Şimdi adı Sony konsolları için özdeşleşmiş efsanevi bir seri, PC oyuncuları ile buluşuyor ve Tekken 7, Tekken serisinin PC’ye uyarlanan ilk oyunu (iki arada bir derede kalıp, hangi yola sapacağını şaşırmış Street Fighter X Tekken’i saymıyoruz) Tekken 7 olacak. Geliştirici firma Bandai Namco, PC’nin donanımsal alt yapısından yararlanıp, geçmişi, küllerinden diriltme amacında.

Tekken 7’nin, PC platformunda, yıl sonunda satışa sunulması bekleniyor. Sistem gereksinimleri hakkında ise sızan herhangi bir dedikodu bulunmuyor.

Altı adet Tekken oyunu, dünya çapında 45 milyon kopya satmayı başardı. 1994’den beri oyun müdavimlerinin hayatına, öyle veya böyle dokunan yapımın en çok satan üyesi ise 1997’de satışa sunulan Tekken 3 oldu. Efsanevi serinin üçüncü halkası olan yapım, Japonya’da 1.4 milyon, dünya çapında ise 8.3 milyon kopya satışına ulaştı. Bu da ona,  Super Smash Bros. Brawl’dan sonra, oyun tarihinin en çok satan ikinci dövüş ünvanını kazandırdı.