TCL Türkiye’de seri üretime başlıyor

tcl 2

Çinli elektronik devi TCL, akıllı cihazlarının seri üretimine başlayan Türkiye’de fabrika açtı. TCL ile Arçelik’in ortak projesi olan fabrika, 2022 yılına kadar 1 milyon adetlik üretim planlaması yapmış durumda.

Ülkemizde her geçen gün teknoloji devleri birer birer fabrikalarını açıyor. Bunlardan biri de son olarak TCL şirketi oldu. Henüz küresel pazarda yeni yeni varlığını gösteren firma ülkemizde fabrika kurarak Avrupa pazarına daha kolay ulaşmayı hedefliyor. Türkiye’de kurulacak fabrika ve dışarı ithal edilecek ürünlerde kolaylık sağlanması bunun nedenlerinden biri. Asya pazarında gittikçe üretimin pahalılaşması nedeniyle farklı pazarlar arayan ve kendine ortak arıyan firma bunu Türkiye’de Arçelik ile sağladı.  TCL, satışlarını artırmak amacıyla Beko ve Grundig’in sahibi çok uluslu bir Türk beyaz eşya üreticisi olan Arçelik ile ortak çalışarak ürünlerini montajlayan bir fabrika kurdu.

tcl

Fabrikanın şu anda yıllık 450.000 adet üretim kapasitesine sahip olduğu bildiriliyor. Ancak bu sayının gelecek yıl iki katına çıkması bekleniyor. Şu anda fabrika yalnızca Yarı Knocked Down (SKD) kitlerine dayalı üniteler üretiyor, ancak üretim hattı olgunluğa ulaştığında Çin’den Tamamen Knocked Down (CKD) kitlerini ithal etmeyi planlıyor.

TCL, geçen yıl TCL10 serisinden başlayarak kendi markalı akıllı telefonlarını satmaya başladı . Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa sunulan TCL 20 serisi ile bu yıl yeni modeller ekledi . Bu iki pazar başarısı için önemlidir, bu nedenle neden Avrupa’da-ülkemizde fabrika açması çok mantıklı bir girişim olarak değerlendirilebilir.

Bitcoin o ülkede resmi para birimi oluyor