TCL katlanabilir telefon olayını arşa çıkardı!

TCL katlanabilir telefon

TCL katlanabilir telefon olayına yeni bir boyut kazandırıyor. TCL’nin konsept aşamasındaki telefonu ikiye değil tam üçe katlanıyor.

2019 yılının başında başlayan katlanabilir telefon furyasına, Samsung, Huawei ve son olarak Motorola katılmıştı. Türkiye’de de geçtiğimiz aylarda faliyetlerine başlayan TCL, bu furyaya yen bir anlam kazandırmak için kolları sıvamış durumda. Bildiğiniz gibi piyasadaki katlanabilir telefonlar, ya dikine katlanıyor ya da yatay bir şekilde katlanıp açılıyordu. Şimdi ise TCL katlanabilir telefon ile piyasasına ilginç bir modeli ile giriş yapıyor.

TCL’nin konsept aşamasındaki telefonu da yatay bir şekilde katlanıp açılıyor. Ancak tek bir farkla. Bu telefon tam üç defa katlanabiliyor. Açıldığında gerçek bir tablet deneyimi sunan telefonda 3K çözünürlüğünde ekran yer alıyor.

Galaxy S20 kamera sorunu için ikinci güncellemeyi aldı!

OLED panel ile gelen bu ekran açıldığında 10 inç katlandığında ise 6.65 inç büyüklüğünde deneyim sunuyor. 20.8:9 ekran oranına sahip olan bu model hala konsept aşamasında. Dış basına incelemeleri için gönderilen üçe katlanan telefonun 2020 yılı içerisinde satışa sunulması bekleniyor.

Firmalar ekranı katladıkları için doğal olarak cam yüzey yerine cama yakın bir hissiyat sunan plastiğimsi bir malzemeye yer veriyor. Bu sayede ekranlar katlanabiliyor.

TCL katlanabilir telefon

Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 855 Plus veya Snapdragon 865’ten almasını beklediğimiz bu telefonda 8 GB RAM yer alacak gibi görünüyor. Ekranın büyüklüğü ve çoklu uygulama desteğini düşünürsek, 12 GB RAM’e de yer verilebilir. Ancak bu RAM seçimi fiyatı iyice arşa çıkarabilir.TCL 2

2.500 Euro’dan ucuz olmayacağını düşündüğümüz bu model, katlanabilir telefonların geleceği için önemli bir mihenk taşı olabilir. Ancak katlanabilir telefon pazarı bu denli yüksek fiyatlar ile giderse, maalesef ki 2-3 yıla tarihin tozlu raflarındaki yerini alabilir.TCL 3

Peki, sizce bu furya yüksek fiyatlara rağmen çok niş bir kitleye hitap edip devam eder mi yoksa firmalar fiyatları düşürdüğünde herkesin elinde katlanabilir telefonlar görür müyüz?