Battlefield 1’in İlk Sürpriz Yumurtası Ortaya Çıktı!

image 8

Geçtiğimiz günlerde çıkışını yapan ve şimdiden birçok kullanıcıyı etkisi altına almış olan Battlefield 1’in ilk sürpriz yumurtası göründü. Peki nedir bu sürpriz yumurta?

Her oyunun vazgeçilmez bir parçası olan sürpriz yumurtalar kullanıcılara gerek komik gerekse zor anlar yaşatabiliyor. Sürpriz yumurtaların ortak özelliği olur olmaz yerlerde ortaya çıkmaları. Genellikle geliştiriciler, oyunlarla alakasız ya da kimi zaman geçmiş oyunlarla bağlantılı cisimler ya da görevler karşımıza çıkarırlar. Kimi zaman rekabete dönüşen sürpriz yumurta olayına DICE tarafından da el atılmış görünüyor. Duyuruluşundan beri büyük merak uyandıran ve 1. Dünya Savaşı’nı konu alan Battlefield 1, sürpriz yumurtadan nasibini almış. 1. Dünya Savaşı gibi işleyişi ve yansıtılışı zor bir konsept için bile bir “easter egg” düşünen geliştiriciler, oyunun belirli haritalarına kulaklıklar eklemiş.

Kulaklıklar Toplanılabilir Eşya Olarak Yapılmış

Kulaklıkların üzerine doğru yürüdüğümüzde onları toplayabiliyoruz. Topladığımızda ise haritanın rastgele bir yerinde telgraf istasyonu ortaya çıkıyor.Yanına gittiğimizde mors alfabesinden oluşan bir ses kaydı çalmaya başlıyor.Oyundaki cihazlar Amiens ve Süveyş İmparatorluğun Sınırı, Sina Çölü, Monte Grappa ve Argonne Ormanı haritalarında bulunuyor. Mors alfabesi ile bize bir mesaj verme ihtimalleri bir yana, henüz bu sürpriz yumurtayı keşfetmeyen birçok kullanıcı var. Battlefield üzerine dayalı bir YouTube kanalı olayı ayrıntılı bir şekilde göstermiş. O videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.


Şu an için kulaklıkla sınırlı kalan Battlefield 1 sürpriz yumurtaları ilerleyen günlerde aralarına yenilerini katacak mı göreceğiz.

Nintendo Switch Şeklinde Peluş Yaptılar!