Super Mario Run Android İçin Çıkacak mı?

super mario run android

Super Mario Run Android için henüz gelmedi fakat iOS platformu için kullanıcıların beğenisine sunuldu. Peki Android kullanıcıları için son durum ne? En yeni Mario, Android’e gelecek mi?

Oyun tarihinin en çok bilinen karakterlerinden Mario, Super Mario Run ile akıllı telefonlara resmi olarak ilk kez adım atmıştı. Super Mario Run Android yerine iOS ile karşımıza çıktı. Öyle ki oyun iPhone 7 lansmanında bile öne çıkarılmıştı. Oyunun Android sürümü ile ilgili ise Nintendo sadece “Oyunu gelecekte Android cihazları için de çıkarmayı düşünüyoruz.” diyerek kesin bir bilgi vermiyor.

 super mario run android

Super Mario Run, Nintendo için çok büyük önem taşıyor. Nintendo daha önce sadece kendi ürettiği cihazlar için oyunlar tasarlamıştı. iOS için geliştirilen bu oyun ile şirket çok uzun süredir takip ettiği bir politikayı ilk kez değiştirdi. Cihaz-yazılım uyumuna çok önem veren Nintendo için bu adımı iOS’ta atmak çok daha güvenli bir tercihti. Çünkü Apple cihazları, yüzlerce farklı Android cihazına göre çok daha kontrol edilebilir bir durumda.

Nintendo’nun Android’de aradığı ortamı bulması çok kolay değil. Bu nedenle oyunun Android sürümünün çok yakın zamanda çıkacağını söylemek pek mümkün değil. Nintendo mobil dünyasına adımlarını çok dikkatli ve yavaş atıyor. Super Mario Run’ı Andorid’de görmek için Nintendo’nun çok daha cesur olması gerekebilir.

En İyi Super Mario Oyunları