Studio Energy ile Şarj Sorunu Yok

studio energy

Tek şarj edilişle 4 gün boyunca kullanılabileceği iddia edilen Studio Energy, CES 2015’in en dikkat çekici akıllı telefonları arasına girmeyi başardı.

Akıllı telefon kullanan her kullanıcının başlıca sorunlarından biri hiç kuşkusuz batarya sorunudur. Kullandığımız telefonu gün içerisinde bazen iki kez bazen de üç kere şarj etme ihtiyacı duyuyoruz. Oyun oynama, video izleme veya işlerimizi telefonumuz üzerinden bitirmeye çalışmamız bataryanın ömrünü az da olsa kısatmamıza ve yeniden şarj etme ihtiyacını beraberinde getiriyor. Bu durum bizim akıllı telefonumuzu bilinçsizce kullanımımızdan dolayı mı yoksa akıllı telefon üreticilerinin üstünde fazla durmadıkları bir konu mu olduğu tartışılır ama CES 2015‘te, teknolojinin tekrar hayat bulduğu fuarda tanıtılan Studio Energy isimli cep telefonu tek şarjla 4 gün boyunca kullanım sunmakta.

studio_energy

CES 2015’te sunulan akıllı telefon kendine has özellikleriyle dikkat çekiyor. Blu firmasının tanıttığı bu akıllı telefon diğer ürünlerden biraz daha farklılık gösteriyor. Blu‘nun geliştirdiği bu cep telefonunun ismi Studio Energy olarak hafızalara yer etti. Üzerinde 5 inç ekran bulunduran Studio Energy’nin bataryası ise tam 5000 mAh kapasitesinde. Firmanın iddiası, Studio Energy’nin tek şarjla 4 gün boyunca dayandığı yönünde.

Elbette telefonu yakından görmeden firmanın bu iddiasını doğrulamak mümkün değil. Güç tüketecek donanım tercihlerinin düşük olarak yapılmış olması bunu mümkün kılmakta. Düşük güç tüketimli 1.3 GHz MediaTek işlemcinin kullanıldığı telefonda, ayrıca 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 8 megapiksel arka kamera ve 2 megapiksel ön kamera yer alıyor. Studio Energy‘nin yurt dışında bu ayın sonunda 179 dolarlık satış fiyatıyla kullanıcıları ile buluşacağı söyleniyor. Telefonun Türkiye’ye uğrayıp uğramayacağı ise şu an için bir muamma.

Asus Zenfone 2 ile Tanışın