Stellaris satış rekoru kırdı

stellaris og image e841f1817f1e544a4b5583cf369f0801

Ünlü oyun yapımcısı Paradox’un hazırladığı ve merakla beklenen 4X strateji oyunu Stellaris’in satış rakamları ortaya çıktı.

Duyurulduğu günden beri, 4X strateji oyunlarını sevenlerin büyük merakla beklediği ve Master of Orion’un tahtını elinden alacağı konuşulan Stellaris’in ilk 24 saat içinde 200 bin adet satıldığı ve Paradox’un ilk günde en çok satılan oyunu olarak rekor kırdığı anlaşılıyor.

Oyunun Steam’deki istatistiklerine göreyse, şu anda 250 bin kişi Stellaris’i satın almış durumda. Oyunu aynı anda oynayan oyuncu sayısı ise yoğun saatlerde 69 bine kadar çıkıyor. Bu sırada Doom gibi çok popüler bir oyunun da piyasaya çıkmış olduğunu unutmamak gerekiyor.

probe%20amoeba[1]

Stellaris’in büyük satış rakamına ulaşmış olması aynı zamanda video oyun endüstrisinin strateji oyunlarına bakışını değiştirecek bir gelişme. Bu başarıdan ilham alan diğer yapımcıların da Stellaris gibi gelişmiş, detaylı stratejilerin yapımına odaklanabileceği düşünülüyor.

Stellaris, Paradox’un geçen yıl duyurduğu ve büyük ilgi gören bir uzay stratejisi. Galakside imparatorluk kurmayı konu alan oyun klasik 4X stratejilerin “hızla büyü ve düşmanlarını yok et” formül yerine, uzayda keşifler yaparak, bilimsek gelişmeleri doğru yöneterek imparatorluğu büyütmeyi hedefleyen bir oyun. Dolayısıyla oyuncular sürekli yeni keşifler yaparak ve sürprizlerle karşılaşarak oyundan sıkılmadan uzun süre oyuna devam edebiliyorlar.

Mark Hamill, Squadron 42 için Görüşme Yürütüyor!