Steam’e DualShock 4 Resmen Desteği Geldi

1476375170 7418

Steam beta süreci altında yaptığı testler ve kullanıcı deneyimleri sonunda sistemine resmi olarak DualShock 4 desteği getirdi. Peki oyun deneyimini arttırmak için ne gibi iyileştirmeler yapılmış? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Kutulu oyunların yavaş yavaş düşüşe geçtiği dönemlerde sanal kütüphane sevenler için Steam en popüler siteler arasında. Steam bu kadar ilgi ve kullanıcı sayısını göz önüne alarak sürekli yenilikler ve indirimler sunmaya çalışarak kullanıcı memnuniyetini en üst düzeyde tutmaya çalışıyor. Daha önce Steam, beta süreci altında PlayStation 4 kontrol aygıtı olan DualShock 4′ ü destekliyordu. Ekim 2016’dan beri sağlanan bu beta süreci hataların tespit edilmesi ve eksik yönler için hızlandırılmış bir test süreci niteliğinde oldu. Steam’in bu hafta içinde paylaştığı güncelleme ile birlikte DualShock 4 beta sürecini tamamlayarak resmi olarak Steam ile uyumlu hale gelmiş oldu.

Steam’in son güncelleme notlarına baktığımızda “DualShock 4 için Stea m ayarlayıcı uyumu getirildi. Big Picture, yani büyük görüntü moduna geçerek kontrol aygıtı ekle/test et seçeneği getirildi. Bu seçenek aktive edildiğinde, Steam kontrol aygıtlarının sahip olduğu özelleştir/ayarla seçeneklerine DualShock 4 de erişebiliyor. Buna API desteği de dahil. Sistemi kullanan oyuncular DualShock 4’lerinin dokunmatik yüzeyi, tuşları, hareket sensörleri vs. gibi unsurlarını klavye, fare veya x-giriş çıkışlarıyla eşleştirilebilir.” gibi notlar kullanıcılar ile paylaşılmış. Bu notlardan da ekibin kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü söylemek mümkün.

Çoğu oyunda Xbox kontrolcüsüne özel tuş atamaları ve buna yönelik oyun içi A, Y, X gibi grafiksel eklemeler de yapılmış. Fakat aynı durumun DualShock 4 için geçerli olduğu söylenemez. Yani oyun içi DualShock 4 ile de oynasanız, klavyedeki tuşların simgesini görüyor olacaksınız. İleride buna yönelik bir desteğin gelip gelmeyeceğine dair henüz bir açıklama bulunmuyor.

Thor Ragnarok’ta Yeni Bir Hulk Bombası!