State of Decay 2 duyuruldu!

state of decay

Undead Labs’ın büyük başarı kazanan 2013 çıkışlı zombi / hayatta kalma temalı video oyunu State od Decay’ın devam oyunu nihayet duyuruldu.

E3 2016’da duyurusu yapılan oyun hakkında yayınlanan trailer, State of Decay 2’de yine ABD’nin kırsal bölgesinde hayatta kalmaya çalışan sivillerin öyküsünü anlatılacağını gösteriyor. Ancak bu sefer üs kurma ve kaynak toplama işlevinin çok daha detaylı olacağı anlaşılıyor. Gelişmiş grafik alt yapısı ve oyun mekanizması ile State of Decay 2’nin yine büyük başarı sağlaması bekleniyor. Microsoft basın konferansı sırasında oyunun sadece tanıtım videosunu gösterdi ve 2017’de piyasada olacağını belirtti.

İlk oyun çok büyük bir haritada açık dünya formatında oynamaya izin veriyordu ve bölgedeki sivillerin birleşip zombilere karşı ayakta kalmak için işbirliği yapmaya çalışmasını anlatıyordu. Oyunun sonraki yıllarda çıkan DLC paketlerinde ise büyük şehirde kurtarma operasyonu yapan bir askeri birliğin öyküsü anlatılmış ve yine büyük beğeni toplamıştı.

Yapımcı Undead Labs’ın State of Decay 2 ile yine aynı formülü uygulayacağı ve önce ABD’nin kırsal bölgesindeki kasabalarda geçen oyunu piyasaya süreceği, ardından da büyük şehirdeki askeri birimleri konu alan bir DLC yayınlayabileceği düşünülüyor.

State of Decay, açık dünya yapısı ve sürekli yeni öykülerin geliştiği randomize ilerleyişi sayesinde defalarca yeniden oynamaya müsait bir oyun olarak oyuncuların büyük beğenisini kazanmıştı. Oyuncu, diğer survival/zombi oyunlarından farklı olarak Undead Labs’ın oyununda bir oyuncuyu değil, bir grubu yöneterek grubun hayatta kalmasını sağlamaya çalışıyor. Bu açıdan oyun, grup olarak hayatta kalma olarak tanımlanıyor. Oyun boyunca gruptaki üyelerin psikolojileri ve karakterleri oynanışa büyük etki ediyor ve oyuncu gruptaki tüm sorunları çözmeye çalışarak grubunu daha güçlü kılmaya çalışıyor.

State of Decay’ın 100’lerce saat oynanışa izin veren oyun haritası çok geniş olmasına rağmen, oyuncular çok yoğun şekilde çok daha büyük ve daha fazla keşfe imkan veren dev bir harita talep ediyorlardı ancak 2013’teki konsolların hafıza kısıtları daha büyük haritaya izin vermiyordu. Undead Labs’ın bu kez yeni nesil konsolların geniş imkanları ile çok daha büyük bir oyun yaptığı düşünülüyor.

 

Gears of War 4 PC Resmen Açıklandı!