Stanford Üniversitesi Darüşşafakalı Öğrencilere Kod Yazmayı Öğretecek

Stanford Darussafaka Programcilik Yaz Kampi 3

16-26 Haziran 2014 tarihleri arasında Stanford Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan bir grup yazılım uzmanı, Darüşşafakalı öğrencilere özel 11 günlük bir yazılım atölyesi düzenleyecek.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları şimdi de öğrencilerini teknoloji çağına en iyi şekilde hazırlamak amacıyla 2014 yaz döneminde özel bir program başlattı. 16-26 Haziran 2014 tarihleri arasında Stanford Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan bir grup yazılım uzmanı, Darüşşafakalı öğrencilere özel 11 günlük bir yazılım atölyesi düzenleyecek. Darüşşafaka Eğitim Kurumları kampüsünde gerçekleştirilecek olan programın koordinatörlüğünü 23 yıldır Silikon Vadisi’nde yaşayan Darüşşafaka mezunu Asena Gencel McKeown ve eşi yazılım profesörü Nick McKeown üstlendiler. Türkiye’den 15, yurtdışından 7 öğrencinin katılacağı yazılım kampı 11 gün sürecek.

Stanford Darussafaka Programcilik Yaz Kampi (1)

Gelişmiş ülkelerde temel eğitimin bir parçası haline gelen ve ilkokuldan itibaren müfredata eklenen kod yazmanın öneminin Türkiye’de anlaşılması için başlatılan proje kapsamında eğitime katılan çocuklar, yabancı dil kadar önem taşıyan bu beceriyi elde edecekler.

Stanford Darussafaka Programcilik Yaz Kampi (4)

Darüşşafaka’dan Silikon Vadisi’ne bir başarı öyküsü

Projenin koordinatörlüğünü, Stanford’da yazılım profesörü olan eşi Nick McKeown ile birlikte üstlenen Darüşşafaka mezunu Asena Gencel McKeown, konuyla ilgili şunları söyledi:  “İlkokul 4’üncü sınıfta elimdeki Sümerbank valiziyle ürkerek girdiğim kapıdan Lise 2’de Pearson Kolej sınavını kazanarak çıktım. Darüşşafaka uçak biletimi aldı, cebime harçlığı bile koyup beni Kanada’ya gönderdi. İyi eğitim temelim sayesinde 2 yıl sonra kendimi Lafayette Kolej’de elektronik elektronik mühendisliği, sonra da ABD’de Stanford’da elektronik masteri yaparken buldum.

Uzun süre Cisco Systems’de mühendis ve yönetici olarak çalıştım. Şimdi eşim Nick McKeown, kızlarım Jessica, Zoe ve Olivie Meryem McKeown’la Silicon Vadisi’nde yaşıyoruz. Bugün artık benim de Darüşşafaka için bir şeyler yapma zamanım geldi. Düzenlediğimiz program ile bugünün ve geleceğin Darüşşafaka öğrencilerine olan borcumuzu ödüyoruz. Onların ellerinden tutmak hepimizin görevi.”

Fifa 15 Kapak Görselleri!