Spotify, müzik akışı pazarına hakim oldu!

Spotify, müzik akışı pazarına hakim oldu!

MIDIA Research tarafından hazırlanan bir rapora göre, müzik akışı pazarı hala Spotify tarafından yönetiliyor. Rapor Spotify’ın %31’lik önemli bir pazar payıyla hala liderliğini koruyarak büyümeye devam ettiğini gösterdi. İşte detaylar.

Veriler, geçen yılın 2. çeyreğini içeriyor bu nedenle biraz eski oldukları söyleyebilir. Ancak müzik akışı pazarında Spotify liderliğini gösteren raporlar ancak zamanda kamuoyuna açıklandı. İkinci sırada %15 pazar payı ile Apple’ın yayın hizmeti yer alıyor ve onu %13 pay ile Amazon Müzik izliyor. Google’ın YouTube müziği ise sadece %8 paya sahip. Ancak rapor, bunun sektördeki en hızlı büyüyen hizmet olduğunu belirtiyor.

Spotify, müzik akışı pazarına hakim oldu!

Tüm pazar, bir önceki yıla göre %26.4 büyüdü ve dünya çapında toplam 523,9 milyon kişi abone oldu. Bu, Spotify’ın 2021’in ikinci çeyreğindeki payının 2019’daki %34 ve 2020’deki %33’e kıyasla biraz düşmesine neden oldu. Dünyanın dijitalleşmesiyle artık herkes evlerinden çalışıyor. Hal böyle olunca da insanlar evde çalışırken müzik dinleme uygulamalarını kullanıyorlar. Bu uygulamaları kullanırken de en önemli etken uygulamanın verdiği hizmet kalitesi ve ücreti oluyor. Spotify uzun süredir pazarda lider konumunda olduğu için bu sonuç yine şaşırtıcı değil. Uygulama uzun süredir müzik dinleme akışında lider konumda. Bu durum uzun süre daha böyle gideceğe de benziyor gibi görünüyor. Müzik dinleme uygulamaları arasında rekabet son yıllarda artsa da lider bir süre daha Spotify olarak karşımıza çıkabilir.

Remix özelliğini tüm videolar için kullanıma açıyor