SportContact 7 : Continental’den yepyeni performans lastiği

SportContact 7

Her araç sınıfında spor sürüş keyfini yaşayan yeni Continental SportContact 7 , lastik performans standartlarını yeniden tanımlıyor.

 Yeni SportContact 7 üç yeni teknik detayıyla öne çıkıyor. Adaptif sırt tasarımı kuru ve ıslak yollara uyum sağlarken, boyuta özel sırt tasarımı ile her araçta maksimum sürüş keyfi sunuyor. Ayrıca her türlü yol koşulunda maksimum kavrama sağlayan BlackChili teknolojisine sahip sırt bileşimi, asimetrik profiline göre uyarlandı. Continental‘in lastik performans standartlarını yeniden tanımlamak ve yeni amiral gemisi olan lastiğinin sürüş özelliklerine yüksek düzeyde güvenlik katmak için geliştirdiği SportContact 7,  katıldığı ilk test olan Tyre Reviews 2022 Ultra Yüksek Performans testinden de galibiyetle döndü. SportContact 7, lansmanından kısa bir süre sonra Ford Puma, Maserati Ghibli, Levante ve Quattroporte için orijinal ekipman onayı aldı.

SportContact 7

Yeni SportContact 7’nin üçüncü teknoloji bileşeni, profil tasarımına tam olarak uyarlanmış BlackChili kauçuk bileşimi olarak dikkat çekiyor. Bu yumuşak karışım; çok sert, düşük profilli lastik tasarımına uyum sağlıyor ve yalnızca çok iyi sürüş özellikleri sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda performansta da önemli bir artış sağlıyor. Bunun için Continental’in lastik mühendisleri ve kimyagerleri sırt tasarımı ile birlikte sürüş özelliklerinde önemli bir gelişme sağlayan sıra dışı bir karışım teknolojisi geliştirdi.

SportContact 7

Test sonuçları etkileyici

Önceki popüler modeller ile arasındaki farklara bakıldığında Continental’in kendi yapmış olduğu testlerde etkileyici sonuçlar elde edildi: Yeni SportContact’ın kilometre performansında yüzde 17, yarış pistindeki performansında yüzde 10, ıslak zeminde frenleme mesafesinde yüzde 8 ve kuru fren mesafesinde yüzde 6 daha iyi sonuçlar elde ediliyor. Islak ve kuru yol tutuşu ve direksiyon hakimiyeti de gelişen diğer özellikler olarak karşımıza çıkıyor (245/30 R 20 ebadındaki lastik testi).

Mobil bankacılık saldırıları arttı