SpaceX Yeni Finansman Turunda 750 Milyon Dolar Topladı

SpaceX

CNBC’nin pazartesi günkü haberine göre, Elon Musk’a ait SpaceX, roket ve uydu şirketine Andreessen Horowitz de dahil olmak üzere yatırımcılardan 137 milyar dolar değerinde yeni bir finansman turunda 750 milyon dolar topladı.

SpaceX yeni finansman turunda 750 milyon dolar topladı. Horowitz ayrıca Musk’ın 44 milyar $ değerindeki Twitter satın alma anlaşmasının ortak yatırımcısıydı.

Reuters, kasım ayında, SpaceX’in şirkete 150 milyar dolara kadar kadar değer biçebilecek ve  değerlemede %20’lik bir artışı temsil eden, çoğunlukla ikincil hisselerin arzı hakkında görüşmelerde bulunduğunu bildirmişti.

spacex ay nasa

Yatırımcıları arasında Alphabet ve Fidelity Investments’ı sayan SpaceX, Haziran ayında özsermaye finansmanı yoluyla yaklaşık 1.68 milyar dolar topladı.

SpaceX cephesinde korkunç olay! Uzay roketi patladı

SpaceX Yeni Finansman Turunda 750 Milyon Dolar Topladı

SpaceX, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) için Uluslararası Uzay İstasyonuna çok sayıda kargo yükü ve astronot gönderdi. Ayrıca SpaceX’in binlerce internet uydusundan oluşan büyüyen ağı Starlink, ticari havayollarında yüksek hızlı internetin kullanıma sunulması gibi ticarileştirilmiş uygulamalarla büyük gelir elde etmeyi hedefliyor. SpaceX, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un uzay girişimi Blue Origin ve milyarder Richard Branson’ın Virgin Galactic şirketi ile rekabet ediyor.

SpaceX, Crew Dragon üretimini sonlandırıyor

Kasım ayında, SpaceX’in uydu internet hizmeti Starlink için Twitter’da bir reklam paketi satın aldığı bildirilmişti. Reklam verenlerin akınına uğrayan roket şirketinin ve sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk, reklam paketinin Avustralya ve İspanya’da Twitter reklamcılığının etkinliğini test etmek için satın alındığını söyledi.

HONOR , Türkiye’deki faaliyetlerine hız kesmeden devam edecek