SpaceX çalışanları ortalamanın üzerinde sakatlanıyor

SpaceX çalışanları ortalamanın üzerinde sakatlanıyor

Elon Musk görünüşe göre çalışan sağlığına pek önem gösteremiyor. Raporlara göre SpaceX çalışanları ortalamanın üzerinde hastalanıyor. İşte tüm detaylar.

Reuters’in SpaceX’teki güvensiz çalışma koşullarına ilişkin araştırması, 2014 yılına kadar uzanan ve şimdiye kadar kamuya açıklanmayan 600’den fazla yaralanmayı ortaya çıkardı. Raporda adı geçen mevcut ve eski çalışanlar, CEO Elon Musk’un agresif tavırlarını ve nefretini anlattı. Musk, insanları Mars’a “mümkün olduğu kadar hızlı” ulaştırma hedefi yüzünden çalışanlarının sağlığını pek de önemsememiş gibi görünüyor. Musk’ın acelesi yüzünden şirketin işin kolayına kaçmasına ve uygun protokollerden kaçınmasına zemin sağlanmış, bu da işçi sağlığı için pek ideal olmamış.

SpaceX çalışanları ortalamanın üzerinde sakatlanıyor

Reuters, bazı SpaceX tesislerindeki yaralanma oranlarının, 100 işçi başına 0,8 yaralanma veya hastalık olan sektör ortalamasının çok üzerinde olduğunu buldu. Brownsville, Texas lokasyonunda 2022’de yaralanma oranı 100 işçi başına 4,8’di. Hawthorne, California üretim tesisinde bu oran 1,8’di. Şirketin roket testleri yaptığı Teksas McGregor’da yaralanma oranı 2,7 oldu.

Çalışanlar kırık kemikler, yırtılmalar, parmak kırılmaları, yanıklar, elektrik çarpması ve ciddi kafa yaralanmaları yaşadı. Yaralanmalardan biri 2021’de Brownsville’li işçi Florentino Rios’u kör etti ve diğeri Ocak 2022’den bu yana çalışan Francisco Cabada’yı komada bıraktı. SpaceX’in McGregor tesisinde bir çalışan işçi Lonnie LeBlanc, 2014 yılında rüzgarın onu uygunsuz yüklü bir kamyonun römorkundan düşürmesi sonucu hayatını kaybetti. Ancak yıllar geçtikçe SpaceX, güvenlik kusurlarının bir sonucu olarak yalnızca yetersiz cezalar ödedi.

Mercedes-Benz Türk, WhatsApp İletişim hattını devreye aldı