Sosyal medyada yalan habere hapis cezası!

Facebook, anti aşı kampanyası yapılması için para ödeyen bir pazarlama şirketi yakaladı

Merakla beklenen sosyal medya yasasıyla ilgili sona gelindi. Artık sosyal medyada yalan habere hapis cezası uygulanabilecek. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya ile ilgili düzenlemenin Ekim ayında meclise geleceğine dair bazı söylemlerde bulunmuştu. Görünen o ki gelecek olan düzenleme ile sosyal medyada yalan haberlerin de önüne geçilecek.

Yapılacak olan sosyal medya düzenlemesi ile birlikte yalan haberlerin de önüne geçilmesi planlanıyor.

Malum sosyal medya mecralarında bazı haberlerin gündeme taşınması hayli kolay. Dolayısıyla bunun önüne geçilmesi düşünülüyor.

Sosyal medyada yalan habere hapis cezası!

Elbette burada önemli olan sosyal medya mecralarında uygulanacak olan cezalar. Sosyal medyada yalan haber yapanlara ya da yayanlara hapis cezası bile verilebileceği iddia ediliyor. Kısacası artık yaptığınız sosyal medya paylaşımlarına da çok dikkat etmeniz gerekecek. Çünkü yapılan bir paylaşımı iyi niyetle paylaşmanız dahi başınızı belaya sokabilir.

Tabi ki sosyal medya ile ilgili düzenlemenin henüz geçerli olmadığını da hatırlatalım. Yani Ekim ayında meclis açıldığında bu planlamanın gündeme gelmesi bekleniyor.

Eğer bahse konu şekilde bir uygulama söz konusu olursa, sosyal medya pek çok kişinin başını ağrıtabilir. Çünkü sosyal medya mecralarında yapılan paylaşımların bir sınırı bulunmuyor. Muhtemelen bu kanun sonrasında fake hesapların sayısı da önemli ölçüde artacaktır. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz. Bakalım sosyal medyaya gelecek olan bu düzenleme halkta nasıl bir karşılık bulacak.

Android 12 telefonunuzu yüzünüzle kontrol etmenize olanak tanıyacak