Sosyal medya hesabınızdan terör propagandası yapılabilir: Yeni bir saldırı başladı

Bu zararlı yazılım Rusya saldırı yöntemleri Zero Day Initiative

Bugünlerde sosyal medya hesabınızdan terör propagandası yapılırsa şaşırmayın. Özellikle son dönemlerde çok ciddi bir dolandırma yöntemi ortaya çıktı. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Türkiye’de sosyal medya hesapları ne yazık ki güvende değil. Özellikle siber saldırıların artması güvenlik endişelerinin daha fazla artırdı. Yeni bir dolandırıcılık yöntemini kullanan bilgisayar korsanları ilginç bir yöntem deniyor. Direkt mesaj üzerinden kullanıcılara link gönderiliyor. Buraya tıkladığınız andan itibaren her şey başlıyor.

Size gönderilen linke tıkladığınız andan itibaren hesabınızı ele geçiren bilgisayar korsanları buradan terör propagandası yapacaklarını söylüyor. Böylece karşı taraftan istedikleri kadar para koparabiliyorlar. Instagram Kurumsal gibi hesaplardan kullanıcılara ulaşan bilgisayar korsanları çok ciddi vurgun yapıyor.

Sosyal medya hesabınızdan terör propagandası tehdidine kanmayın

Siber güvenlik uzmanları da konuyla ilgili vatandaşları uyardı. Bu tür yöntem uygulayan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini söylediler. Ayrıca Cumhuriyet savcılıklarına gidip hesabı ele geçiren kişilerin tespit edilmesi için uğraşmaları gerektiği ifade edildi. Eğer korsanlara istedikleri ücret verilirse bunun devamı gelebilir.

sosyal medya hesabınızdan terör

Türkiye’de hassas konularda paylaşım yapılacağı tehdidi ile karşı karşıya kalan kullanıcılar ne yapacağını şaşırıyor. Bitcoin üzerinden ödeme yapıyorlar ve kurtulduklarını sanıyorlar. Halbuki bilgisayar korsanları çok daha fazlasını kullanıcılardan koparabiliyor.

Microsoft Rusya merkezli hacker saldırılarına karşı uyardı

Türkiye’de sosyal medya saldırılarının artış göstermesi ile birlikte şirketler devreye girdi. Facebook ve Instagram gibi platformlar tuhaf bir durum sezdiklerinde kullanıcılara e-posta veya telefon numaraları üzerinden ulaşıyor. Eğer sizler de bu tür sorunlar ile karşı karşıya kalırsanız kesinlikle bilgisayar korsanlarına prim vermeyin.