Sony’den Xperia Z2 Compact Sürprizi

Sony’den Xperia Z2 Compact Sürprizi

Xperia Z2’nin küçük kardeşi Z2 Compact Japonya’da ortaya çıktı. Etkileyici özellikleriyle dikkat çelen Xperia Z3 Compact modelinde Snapdragon 800 çip seti görev yapacak.

Android telefon üreticileri arasında son  dönemde popüler olan amiral gemisi modelin daha küçük boyutlu ve daha düşük özelliklere sahip versiyonun piyasaya sürülmesi mini, compact gibi isimlerle yeni modellerin ortaya çıkmasına neden oldu. Sony cephesinden de yeni amiral gemisi Xperia Z2’nin küçük kardeşiyle ilgili çeşitli iddialar gelmekteydi. Japon blog ATRPG bu iddiaları sona erdirecek bilgi ve broşür görüntülerini yayınlayarak Sony’nin yeni akıllı telefonu Xperia Z2 Compact hakkındaki kamuoyuyla paylaştı.

Xperia-z2-compact-a2

Xperia Z1 Compact küçük boyutuyla modelinde oldukça başarılı bir model imza atan Sony, Xperia Z2 Compact modelinde rakiplerinin yaptığı gibi donanım özelliklerini düşük versiyonları yerine üst seviye işlemciye yer veriyor. Broşürdeki bilgilere göre Z2 Compact ya da Xperia A2 olarak adlandırılan modelde, 4.3 inç boyutunda 1280x720p çözünürlüğünde ekran, 2.2GHz’lik 4 çekirdekli Snapdragon 800 çip seti, 2GB RAM, 16GB dahili depolama alanı bulunuyor. 128x65x9.6 mm boyutlarındaki Xperia Z2 Compact modelinde siyah, beyaz, eflatun ve turuncu olmak 4 farklı renk seçeneği sunulacak. Sony’nin amiral gemisi modeli Xperia Z2’deyse 2.3GHz’lik Snapadragon 801 çip seti ve 3GB RAM görev yapıyor. 

64-bit Mobil İşlemciler Geliyor