Sony Xperia Pro gelmiş geçmiş en iyi soğutma sistemine sahip!

Sony Xperia Pro gelmiş geçmiş en iyi soğutma sistemine sahip!

Yeni bir oyun telefonu her duyurulduğunda en çok değinilen noktalarından biri soğutma özelliği oluyor. Ancak en iyi soğutma sistemi bir oyun telefonunda değil de Sony Xperia Pro cihazında bulundu. Yapılan testte Zack, ROG Telefonları, Black Sharks, Red Magics gibi cihazlar kullanıldı. Bu nedenle çıkan sonuc için yeterince pozitif diyebiliriz.

Sony Xperia Pro gelmiş geçmiş en iyi soğutma sistemine sahip!

Sony, Xperia 1 II’nin metal ve cam tasarımı yerine Pro modelinde plastik bir çerçeve ve plastik arka kısım kullanışmış. Bu cihazın dayanıklılığını kesinlikle artırıyor. Plastik arka kısım kolayca çatlama yapmıyor, ancak aynı zamanda soğutmayı karmaşık hale  getirir. Metal bir plaka, ısıyı bileşenlerden uzaklaştıran ve plakaya yönlendiren çeşitli grafit levhalarla arayüz görevi görüyor. Buna, telefonun 5G antenlerini soğutmaya yardımcı olan sayfalar da dahil. Metal plaka sırayla ısıyı muazzam bir buhar odasına aktarıyor. Bu kısım da neredeyse telefon kadar uzun ve geniş. Oda daha sonra tüm ısıyı ekrandan dışarı atıyor. Tasarımla ilgili daha ilginç birkaç bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Xperia Pro’yu kullanmak için bir telefona haddinden fazla fiyat ödemeniz grerekmeyecek. Uzun süredir ertelenen lansman, Pro’nun geçen yılki Snapdragon 865 tarafından desteklendiği anlamına geliyor. Yine de, oyun telefonu üreticileri muhtemelen Sony’den soğutma tasarımı konusunda birkaç ipucu alacaklardır. Kaçırdıysanız, aşağıdaki videodan Sony’nin profesyoneller için yeterince dayanıklı bir telefon oluşturup oluşturmadığını test eden JRE testini izleyebilirsiniz.

Moto G100 lansmandan önce sızdırıldı!