Sony şimdi de Xperia XA3 için hazırlık yapıyor

xperia xa3 ö

Xperia XZ2 Premium için pazar çalışmalarını devam ettiren Sony, diğer yandan da orta segmente hitap eden yeni modeli Xperia XA3 üzerinde çalışıyor. İşte detaylar.

Hatırlanacağı üzere Sony, son üst segment modelini geçtiğimiz Nisan ayında tanıtmıştı. Sessiz sedasız tanıtılan Xperia XZ2 Premium’un satışa sunulma süreci ise beklenenden biraz uzun sürdü. Zira Sony, XZ2 Premium’u henüz global olarak satışa sunabilmiş değil. Fakat geçtiğimiz gün bazı yeni pazarlar için Avrupa Komisyonu’ndan gerekli izinler alındı. Bu izinler esnasında Sony’nin Xperia XA3 için de başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Xperia XA3, IFA 2018’de tanıtılacak

İşin ilginç yanı Sony’nin henüz XA3 modelini tanıtmamış olması. Muhtemelen Japon teknoloji devi yaklaşan IFA 2018 etkinliğinde orta segmente hitap eden yeni modelini tanıtacak. Tabi ki şu noktayı da es geçmemek geriyor. Xperia XA3’ün selefi XA2 CES 2018’de tanıtılmıştı. Dolayısıyla Sony yaklaşık olarak 9 ay sonra yeni bir XA serisi tanıtmış olacak.

xperia

Elbette henüz kesinleşmiş bir bilgi olmadığını da belirtmek gerekiyor. Netleşen tek detay, Sony’nin yakında orta segmente hitap eden yeni bir model tanıtacağı.

Bilindiği üzere Sony, IFA 2018 öncesinde yani 30 Ağustos’ta bir basın konferansı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Muhtemelen bahse konu bu model de o konferansta su yüzüne çıkacaktır. Fakat şimdilik en yakın iddia, Sony’nin XA3’ü tanıtması diyebiliriz. Yine de bekleyip göreceğiz.

Galaxy Note 9 Türkiye fiyatı ne kadar olacak?