Sony Kamera Serilerini 4K’ya Yükseltti

Sony kamera 575

4K çözünürlükte video kaydedebilen yeni Sony kamera modelleri, Consumer Electronics Show 2015 kapsamında dün düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı.

4K çözünürlükteki yüksek kalite televizyonlar ve ekranlar her geçen fazlalaşıyor olsa da, bu kalitede içerik kaydedebilen cihazların sayısı oldukça kısıtlı. Üstelik genel kullanıcı kitlesi göz önüne alındığında bu tür 4K video kaydedebilen cihazların sayısı daha da azılıyor. Ancak bu eksiklik pek de uzun süre devam etmeyecek gibi görünüyor. Consumer Electronics Show 2015 kapsamında sahne alan Japon teknoloji devi Sony, 4K çözünürlükte video kaydedebilen yeni kameralarını gün yüzüne çıkardı.

Sony_kamera

Sony kamera alanındaki mevcut serilerinin yeni üyelerinde 4K çözünürlükte video kaydedebilme özelliğine yer vererek, profesyonel içerik üreticileri dışında genel kullanıcı kitlesinin de yüksek kalitede video kaydedebilmesine olanak sağlayacak gibi görünüyor. Sony’nin 4K çözünürlükte video kaydedebilen el kamerası Handycam FDR-AX433 olurken, 4K çözünürlükte video kaydedebilen aksiyon kameraları Action Cam FDR-X100V ve FDR-AS100V oldu.

Bu yüksek kalite video kaydedebilen kameraların fiyatlarına gelecek olursak Handycam FDR-AX43’in yaklaşık 1100 dolara, Action Cam FDR-X100V ve AS100V’nin ise yaklaşık 500 dolara piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Xperia Z4 ve Galaxy S6 CES 2015’te Gizlice Gösterildi